Fehérje italpor??
Sokat számit az hogy én a fehérjét edzés után közvetlen iszom meg, vagy pl fél órával később?
Egyszerűen edzés utàn nekem leehtetlen azt letuszkolni, és nem is az ízével van a baj szimplán nem kívánom.
Illetve van különbség aközött, hogy pl beleteszem zabkásába vagy vízben oldom fel?
"számit az hogy én a fehérjét edzés után közvetlen iszom meg, vagy pl fél órával később?"
Semmit nem számít, ez egy ezer éves bullshit. A napi összfehérje-bevitel számít. Számolod egyáltalán a szilárd ételből bevitt fehérjét? Csak mert ha fogalmad nincs az étrendi fehérjefogyasztás grammjairól, akkor miért költesz pénzt egyáltalán proteinporra?
"van különbség aközött, hogy pl beleteszem zabkásába vagy vízben oldom fel?"
Nincs.
"eladó azt mondta hogy edzés után kell mindenképpen"
2023-ban ne bolti eladóktól tájékozódj sporttáplálkozás témakörben.
Az rendben van, hogy nincs anabolikus kapu és a napi összbevitel számít..
Viszont, még a végén valaki félre érti, és 1x fog enni egy nap és ebből fedezi a napi fehérje szükségletét..
Nyilván az embereknek nem szokott probléma lenni ebből, mert 3x általában mindenki eszik 1 nap, de, aki esetleg böjtöl (mondjuk egy 20 órás böjt elég durva), az legalább figyeljen arra, hogy 4-5 óránként kapjon a szervezet fehérjét, legalább egy fehérje turmix formájában.
Szóval kérdező: Ha edzés előtt 2-3 órával, VAGY edzés után 2-3 órával viszel be fehérjét, az teljesen rendben van. A lényeg, hogy 2 fehérjebevitel között ne teljen el 6 óránál több.
Az igazából mindegy, hogy edzés előtt vagy edzés után pár órával viszel be fehérjét, csak az a fontos, hogy 2 fehérjebevitel között ne teljen el több 6 óránál.
Nekem sem esett jól edzés után a fehérje, aztán váltottam vegán fehérjére és azóta nincs ezzel sem problémám. A BodySelectnél nagyon jó vegán fehérjék vannak, esetleg tegyél egy próbát, hátha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!