Hogyan csináljam? (többi lent)
Az elmúlt években felszaladt 6-7 kiló. Ezzel még nem is lenne gond, de abból adódóan, hogy gimnazista vagyok, még itthon élek. Egyszerűen nem tudok figyelni az étkezésre, mert itthon csak feldolgozott élelmiszereket eszünk(fehér kenyér, pékkaják....stb..) Egyszerűen nem tudok ilyen élelmiszerekkel tartani egy jó kalória deficitet.... És tudom, hogy ez a folyamat nem fog csak úgy magától megállni. A másik az, hogy tudom, hogy ez az egész fejben dől el, de igen... sokszor nem tudom megállni, hogy ne lépjem túl a napi kcal keretem. Egyszerűen a körülmények, a kedvem annyira befolyásol....Annyiszor nekifutottam. Nem tudom, talán lelkileg is nagyon megvisel az, hogyha nem sikerülnek úgy a dolgok, ahogy akarom.(Egyébként napi szinten edzek)
L17 67kg
Az mindenképpen pozitív, hogy legalább az alapokkal tisztában vagy, hogy kalóriadeficit.
A fehér (vagy bármilyen más) kenyérrel semmi probléma, sőt, a kalóriatartalma sem olyan vészes. 1 szelet kenyér kb. 70g. 100g-ban van típustól függően ~240-280 kalória. Szerintem ez bőven beilleszthető egy fogyókúrás étrendbe, sőt, ez egy rettentő jó szénhidrátforrás is.
A pék dolgok már más.. Azokat viszont messziről kerülném, mert rettentő sok kalóriát tartalmaznak kis volumenért cserébe.. 1db péksütivel bevihetsz akár 400 kalóriát is (és még lehet, hogy keveset is mondtam), és szerintem nem csak 1 péksütit fogsz enni..
De nem tudom, csak kenyéren és péksütiken élsz? Nem tudom elképzelni, hogy csak ezek vannak otthon.. Biztosan tudnál összedobni okosabb ételeket is.
"A másik az, hogy tudom, hogy ez az egész fejben dől el, de igen... sokszor nem tudom megállni, hogy ne lépjem túl a napi kcal keretem."
Akkor viszont a fogyásod kuka. Minden a kalóriadeficiten múlik. Ha túlléped a kereted, akkor nincs deficit, nincs fogyás. Persze, azzal semmi baj, ha 1-1 magasabb nap becsúszik, ha ez nem rendszeresen fordul elő. De, ha nem vagy konzisztens és folyamatosan túlléped a kereted, akkor ne várj csodát.. Ezt tényleg fejben kell legyőzni, ebben senki más nem tud segíteni, csak Te magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!