Mi ez a szétlövés a Forma-1 sprintfutamon?
Sikerült jól magyarosítani az oldalaknak... ez csak egy 2. időmérő edzés.
Péntek:
Délelőtt 1.szabadedzés
Délután Normális időmérő edzés, tehát a szombati szokásos csak korábbra hozva 1 nappal.
Szombat: A szombat teljesen független lesz a versenytől, egy mini versenyhétvége 1 napba zsúfolva.
Tehát egy "szétlövés" - ami egy lerövidített időmérő edzés a gyakorlatban, és a délutáni sprintfutamot határozza meg.
Aztán a sprintfutam délután, 30 perc.
Vasárnap:
Visszatérünk a Nagydíjhoz, normál verseny a pénteki időmérő sorrendje alapján.
Arra próbálnak megoldást találni, hogy leszámítva egy-egy rövidebb időszakot (szombaton néhány percet az időmérő etapok végén, valamint vasárnap a rajtot, meg ha jobban alakul a futam, akkor annak egy-egy részét), egy átlagos 3 napos versenyhétvége legnagyobb része érdektelen és unalmas dolgokkal telik. Az más kérdés, hogy eddig egyik ötlet rosszabb, mint a másik - valamiért azt képzelik, hogy az F1-et követő emberek az év minden hétvégéjét, meg még a péntekeket is arra akarják szánni, hogy ülnek a képernyő előtt. Egy évadban tizenöt minőségi vasárnapi futam sokkal többet érne, mint huszonakárhány bohóckodás sprintfutamokkal meg a tököm tudja, mi mindennel.
(habár általában nyitott vagyok új megoldások kipróbálására, csak legyenek képesek hamar elvetni, ha valami nem működik, mint ahogy tették ezt pár éve azzal az időmérős megoldással, amikor pár percenként kiesett valaki)
A helyszínen amúgy tényleg dögunalmas a pénteki nap, de ezt csillió egyéb módon lehetne orvosolni show jellegű programokkal, bemutatókkal, versenyző-közönség találkozókkal, stb.
Az lenne ennek a formátumnak a lényege, hogy minden nap történjen valami "fontos" esemény. Mert így több megtekintési időt generál a TV, és a helyszínen a jegyek árát is feljebb lehet tolni péntek/szombat.
Nekem alapvetően bejönne ez a kísérletezés, csak a vasárnappal ellentétben péntek/szombat kora délután sokkal kevesebben érnek rá. Az nekem teljesen elveszi a kedvem, hogy a hétvége feléről lemaradok. Most nyilván egy szabadedzést kevésbé fájó kihagyni, mint egy időmérőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!