Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ektomorfként, hogyan kellene...

Ektomorfként, hogyan kellene egy kis izmot felszednem?

Figyelt kérdés
Vékony vagyok, 186 centi és 84kg, éppen van egy kis pocak. Szóval otthon edzek, az edzésem fele aerob mozgás a másik fele erősítés. Viszont az aerob mozgásról nem akarok lemondani.

2023. ápr. 21. 15:25
 1/4 anonim ***** válasza:

"aerob mozgásról nem akarok lemondani"

Nem is kell. Fogalmad nincs a kalóriaszámolásról, igaz? Minimális kalóriatöbblet (maximum 200-300 kcal plusz) és progresszív erőedzés. Ez a kettő kell az izmosodáshoz. Kérdés, hogy hosszútávú progresszió mennyire megoldható számodra otthoni körülmények között, ha nincs elegendő súlytárcsád, de ez egyéni probléma, ami egyéni megoldást igényel.

2023. ápr. 21. 15:27
 2/4 anonim ***** válasza:

Miért gondolod azt, hogy le kell mondanod az aerob mozgásról?

A aerob mozgás (vagy bármilyen mozgás) NEM fog hátráltatni az izomépítésben, kivéve, ha ez a mozgás miatt a nap végére kalóriatöbblet helyett kalóriadeficitben leszel.

Gondolom, mivel otthon edzel, így saját testsúlyos gyakorlatok jöhetnek szóba. 1 ideig elég, de hamar rá fogsz jönni, hogy saját testsúlyos gyakorlatokkal és akár 2db 10kgos kézisúlyzóval sem fogsz semmire menni, ezért előbb, vagy utóbb (jobb lenne előbb..) muszáj leszel súlytárcsákat/olimpiai rudat/guggolókeretet/fekvenyomó padot legalább beszerezned, vagy pedig irány a konditerem. Komoly eredményeket csak súllyal tudsz elérni, ez a realitás.

Egyébként nincs olyan, hogy ektomorf. Ezt régen valamelyik hülye kitalálta, hogy csináljunk 3 testtípust, mert az milyen jó lesz..

Ez nem egy külön faj.. :D Általában, akik azt mondják, hogy nehezen híznak/nem tudnak hízni, azok esznek naponta 1600 kalóriát és csodálkoznak, hogy miért nem híznak.

Kalóriatöbblet (+200-300 a szintentartásodhoz) mellé progresszív súlyzós edzés, 1.6g/testsúlykg fehérje, napi 7-8 óra alvás. Ennyire van szükséged.

2023. ápr. 21. 18:36
 3/4 A kérdező kommentje:
Azért sincsen túl sok súly itthon mert a kick box nem igényel súlyzókat csak kicsiket az árnyékoláshoz. Egyébként ahogy írtam magas vékony vagyok, de tudok hízni szerencsére. Egyébként nekem pont hogy a saját testúlyos dolog jönne be jobban.
2023. ápr. 21. 22:16
 4/4 A kérdező kommentje:

Ilyesmire gondolnék srácok

https://www.youtube.com/watch?v=g0jGDiZuuNA

2023. ápr. 21. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!