Mi a legjobb diéta/fogyási módszer?
Én nem szeretem, ha simán csak "kalóriadeficitről" beszélnek, mert abba bele lehet gyömöszölni az átlag magyar egyoldalú, finomított szénhidrátokban és napi 2-3-szori, sokszor zsíros húsban gazdag, zöldséget, halat nyomokban tartalmazó étrendet.
Reggelre igyekszem zabkását enni, vízzel, xillittel, fehérjeporral, chia-maggal, fahéjjal vagy kakaóporral.
Ebéd hússal csak heti 2-3-szor, de eszem hüvelyeseket pl, rengeteg zöldség, barna rizs, bulgur, ritkábban kuszkusz.
Kisétkezések: natúr dió, kesudió (én így szeretem is ezeket), tönkölybúzás ropi, puffasztott barna rizs, ritkábban gyümölcs,
Vacsora rozsos-magvas kenyér (keverve fehér liszttel, sajnos a rozskenyeret nem szeretem), halas pástétom, jégsaláta, retek, saját snidling.
Sajnos vannak kilengéseim, ezért nem érem el a céljaimat, de megközelítem.
Főleg a betegséged miatt érdemes konzultálnod dietetikussal, méghozzá modern szemléletűvel, aki túllát a fehér kenyér, felvágott, krumpli, rántott hús egyvelegen.
Fogyni is fogsz, erősödni is.
Amúgy az 53 kiló nem kevés?
Nekem 162 centihez egy 54-55 kell azért kinézetre és a BMI-nek az is még az alja felé van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!