Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A chanbara szabályzatában mit...

A chanbara szabályzatában mit jelent az, hogy mindkét fél veszít?

Figyelt kérdés

Ma találtam rá erre a sportágra, és beleolvastam a szabályokba. És itt találtam ezekre a sorokra, melyek magyarul lefordítva így hangzanak:

"

Az Ippon-shobu olyan mérkőzés, amelyet egy érvényes ütés dönt el.

A Sanbon-shobu olyan mérkőzés, amelyet az dönt el, aki először szerez két pontot.

Ippon-shobu esetén az aiuchi azt jelenti, hogy mindkét fél veszít. A sanbon-shobuban az első aiuchi mindkét félnek egy pontot ad. Ha van egy második aiuchi, mindkét fél veszít."

Az eredeti (angolban) így fogalmaz:

"

Ippon-shobu is a match that is decided by one valid stroke.

Sanbon-shobu is a match that is decided by the first player to gain two points.

In an Ippon-shobu, an aiuchi means both sides lose. In a sanbon-shobu, a first aiuchi gives one point to each side. If there is a second aiuchi, both sides will lose."

Esetleg rosszul sikerült a fordítás? Vagy ha jól fordítottam, akkor hogy tud mindkét fél veszteni?

#küzdősport #chanbara
ma 20:30
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!