Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Anorexia utáni álomtest?

Anorexia utáni álomtest?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Sajnos kb. 38 kg vagyok. A szüleim, illetve az iskolaorvos is azt mondta, hogy nagyon a minimum alatt vagyok, kórház lehet a vége, ha nem hízom fel. Ezt teljes mértékben értem és el is fogadom. Az lenne a kérdésem, ha mondjuk 42-43 kg-ig felhízom (és sajnos csak zsírt, mivel bárminemű sportottól eltiltottak) utána lehet-e még szép izmos, de nem olyan vastag, nagy testem? Úgy értem, hogy a zsírt amit fel kell, hogy szedjek valahogy edző segítségével ki tudom-e "cserélni" izomra? És ha igen körübellül mennyi idő alatt sikerülne, illetve lehet-e attól még vékonyabb hatásom?

Tudom, kicsit hülye kérdés, bocsánat, de nem bírom ki egyszerűen, hogy elviseljek akár csak egy hónapot is a jövőbeli zsíros testemben. Szeretném minél előbb újra vékonynak (persze nem 38 kg-nak) és szépnek érezni magamat.

Ha valakinek van ilyen tapasztalata kérlek ossza meg velem, mert nagyon el vagyok keseredve.

2023. ápr. 13. 15:42
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Valamennyi mennyiségű zsír mindenképp esztétikus, nemtől függetlenül, szóval ezen nem aggódnék. Illetve a normális hormontermeléshez, ami neked is kelleni fog ha egészséges akarsz lenni akkor kell zsírszövet is. Később pedig bőven nézhetsz ki jól, ha elkezdesz sportolni, nem is kell leadni mellé a zsírt.
2023. ápr. 13. 15:47
 2/8 A kérdező kommentje:
Megértem, hogy valamekkora mennyiségű zsír esztétikus is lehet, de a kérdésem arra irányult leginkább, hogy mennyire tudom ezt lecsökkenteni és átformálni? (Rajtam a kisebb zsírmennyiség is nagyon látszik. Persze nem fogom tudni eltűntetni, és nem is feltétlen szeretném, de vékony hatást szeretnék elérni, és ehhez azt láttam, hogy ha valamennyi mennyiségű izmot fel tudnék szedni, akár vékonyabbnak is kinézhetek.)
2023. ápr. 13. 15:53
 3/8 A kérdező kommentje:
Értem egyébként mit mondasz, feleslegesen kérdezősködöm még, ennél többet nem lehet mondani. Csak egyszerűen nem bírom ki azt az érzést, ami következni fog.
2023. ápr. 13. 15:55
 4/8 A kérdező kommentje:
Illetve számít az, hogy hogyan hízom meg? Mármint, hogy sok csirkét, rizst, gyümölcsöt ettem, vagy hamburgert, sültkrumplit...stb?
2023. ápr. 13. 16:00
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Pszichiátriai kezelésre van elsősorban szükséged a plusz kilók mellé. Mihamarabbi gyógyulást.
2023. ápr. 13. 16:11
 6/8 A kérdező kommentje:
Igen, tudom. Köszönöm!
2023. ápr. 13. 16:31
 7/8 anonim ***** válasza:
Te még mentálisan nagyon beteg vagy, előbb azt kéne rendbetenni.
2023. ápr. 13. 20:18
 8/8 anonim ***** válasza:
91%

Nem mindegy, hány centis magasság mellett vagy ennyi kiló. Ha nem vagy kifejezetten alacsony, akkor sajnos még a 42-43 kiló is nagyon kevés hosszútávon. Ha eltiltottak a sporttól, akkor feltételezem, hogy veszélyesen sovány vagy.

Elvileg ha nagyon izmos vagy, akkor centiben vékonyabb vagy, de ha ilyen szintű vékonyság a cél, akkor még nem gyógyultál meg. Az egészséghez - amennyiben nő vagy - szükséges legalább 20%-os testzsír.

Régen anorexiás voltam, 15 körül volt a legalacsonyabb BMI-m. Akkor azt is nagyon soknak találtam. Gyógyulás után hosszú évek óta tartom a 18-18,5 körüli BMI-t, amivel már egészséges vagyok, működik a hormonrendszerem, van ciklusom. Hivatalosan a BMI-m épp a sovány tartományba esik, tehát normális emberek szerint álomalakom van. Egy anorexiás azt mondaná rám, hogy dagadt tehén. Szóval el kell jutni egy gyógyulási szintig ahhoz, hogy olyan súlyt, alakot el tudj fogadni, ami mellett már egészségesen tud működni a szervezeted. Én nem látom magam elég vékonynak, és súlyos anorexiásan ilyen alakot egyáltalán nem tudtam volna elfogadni, inkább meghaltam volna. De azóta javult az állapotom annyit, hogy ezt az alakot, ami közel van a normális határához, el tudom fogadni, mert van, amiért érdemes élni, és ha ahhoz ilyen súly kell, akkor rendben van.

2023. ápr. 14. 08:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!