Hogyan tudnak az emberek havonta 3 millió lépést megtenni?
Van a telefonban egy app, samsung Health ami méri, hogy naponta mennyi volt a lépésem, és megtudom nézni a ranglistában, hogy mások mennyinél tartanak.
Nekem havonta a lépésem, 250-350 ezer között szokott lenni, de vannak olyanok akik már 3 millió felett járnak egy hónapban.
10.000 lépés az 7-8 km kb... de.... a 3 millió az már számomra nagyon sok.
Lehetséges a havi 3 millió?
1-es. Csak egy olyan munkát írjál nekem, ahol stabilan megvan napiszinten a 100.000 lépés, ami 70-80 km. Minden egyes nap.
Nem veszekedésből írom, de nem létezik ilyen munka.
A sérülésemig vélhetően nekem is megvolt a havi 3 millió lépés, pedig tinédzser vagyok. Napi majdnem 1 (oda-vissza 2) km a buszmegálló, az iskolától a buszmegálló nagyjából 0,5 (oda-vissza 1) km, az iskolába a termek közötti mozgás, délután a fociedzés, majd otthon még egy kis házi vagy ház körüli munka.
Nálunk csak a fociedzés elején 5, a végén 2 kör futás a nagypálya körül, ami körönként kb. 120 X 90 méter. Ezen felül a helyben futás, a labdás edzések, a meccsekre való bemelegítés, a meccsek. Ja és még az öltözőből ki és oda való bemenet.
A suliba a testnevelés órák. Szóval igencsak összejöhet ez a szám.
16F
5-ös, amit leírtál, még egy hatalmas nagy jó indulattal maximum, napi 15.000 lépés lehet. Biztos nem volt meg neked a 3, de még az 1 millió lépés se havonta. Lépés számlálóval mérik, hogy pontos adatot kapjanak!
Olyan írjon akinek tényleg sikerült, az ilyen talán történetekre nem vagyok kíváncsi.
Te sem voltál soha sportoló ugyebár? Nem fogom lépésről lépésre leírni, újra és újra a dolgot.
Napi szinten legalább 3 km gyaloglás, min 4 (sőt inkább 5-5,5) km futás edzésen, az iskolai testnevelés óra (bemelegítő futás, helyben futás, neki futásból távolugrás, rövid-, közép- és hosszútávfutás) egyéb óraközi teremvándorlás, itthon a 300 nm kert rendbe tartása. Hidd el, hogy jóval több, mint 15.000 ezer lépés összejött naponta.
8 évig sportoltam, minden edzés elött és után futással kezdtük, de azért köszönöm hogy kritizálsz.
Ha utána számolsz, akkor 10.000 lépés, az olyan 7-8 km felel meg.
De amit én írok, hogy elméletileg vannak olyan emberek, akik naponta 100.000 lépést tesznek meg, ami 70-80 km felel meg, ez már rengeteg. Néha meglehet ennyit csinálni, de hogy valakik napi szinten ennyit legyalogoljon az már szinte lehetlen. Nem számít, hogy az adott illető mennyire van jó kondiban.
Hány évvel ezelőtt hagytad abba? Volt olyan napod, amikor akár 2 korosztállyal is edzettél? Két edző, két különböző mentalitás és követelményrendszer. Emellett jön a harmadik, mégpedig a testnevelés óra, amikor a tanár akár óra közben is képes megváltoztatni az óra felépítését. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy vannak nálam olyan speciális esetek, ami miatt a kert rendben tartása, a házimunka legnagyobb része rám maradt a sérülésem előtt. (Erről max privátban). Szóval nagyon sokszor meglehetett nekem az a bizonyos lépésszám.
Barbados, tényleg nagyon túlbecsülöd. Nekem a rekordom 45 ezer lépés, és az egy olyan nap volt, hogy a végén már minden bajom volt. Pedig én is sportolok rendszeresen, de egy átlagos sportolós nap legdurvább esetben is 15 ezer.
Voltam viszont már pincér is, az ugye lépésintenzív szakma, ott is egy átlagos nap 15 ezer lépés. (Akkoriban nem futottam, csak a szabadnapjaimom.)
Napi 100 ezer lépés az egy olyan Budapest-Gyöngyös távolság. Vagy Budapest-Érd oda-vissza. Vagy 1 és 3/4 maraton. Élsportolók nem mozognak ennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!