Melyik autót ajánlanátok ezek kozül? 2 Millió Ft-ot szánnék rá, évente ~20. 000 km-ert szoktam megtenni, többnyire autópályán. Ezért dízelben gondolkodom. Nagyrészt csak párommal ketten utazunk, fiatalos kinézetű sedan/ferdehátút szeretnék leginkább.
Ezek közül melyik az amelyik megbízható és nem túl nagy szervíz költségű?
- Mitsubishi Lancer 2.0 DI-D
- Mazda 6 2.0 CD
- Skoda Octavia II 1.6 CR TDI
- Skoda Rapid 1.6 CR TDI
- Volkswagen Jetta 1.6 CR TDI
- Volkswagen Polo 1.6 CR TDI
Szerintem a mazdat felejtsd el..........azoknak amugy is a benzinesei legendasak,illetve ugy tudnak rohadni mint semmi mas!
En az octaviat vennem!Nagy kenyelmes!Szerintem a felsoroltak kozul a leghjobb valasztas
Nekem Skoda Octavia II 1.6 CR TDI-m van, én is évi 21ekm autópályázásra vettem.
Az élet viszont úgy hozta, hogy ma már bölcsibe is kell járni naponta, de oda városban, így gyilkolom sajnos a gépet a hideg futással (télen az első 5-6 km-en az olaj 50 fokot sem ér el, kb a tizenegyeddik km-re melegszik fel 75-80 fokra).
Amíg csak pályán használtam, addig az aktív részecskeszűrő regenerálás sohasem indult be, a napi 2x11 km város miatt viszont hetente regenerál a kocsi.
Így utólag már bánom, hogy nem a 110 le-s 2.0 CRTDI-t vettem, mert abban nincs részecskeszűrő (Octaviában és Jettában elérhető).
Van a családban Jetta is, de az még az 1.9-es PD motorral. 200 ekm felett jár már, komoly gond soha nem volt vele, kettőstömegű, turbó, lendkerék eredeti, cserére érés jeleit nem produkálja. Szervízköltsége nem vészes, de nem Swift kategória.
A VAG csoportot illetően én ezen szempontok szerint választanék:
Polo, ha belátható időn belül nem lesz még szükség nagyobb csomagtérre.
Octavia, ha kell a puttony a babakocsinak.
Jetta, ha nem tetszik az Octavia és nem nagy áldozat a kisebb csomagtérajtó.
Rapid, ha spórolni akarsz az Octavia árán.
+1 tipp: Skoda Fabia, ha a Polo-nál is olcsóbb kocsi kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!