Mi a véleményetek arról, hogy egyre terjed, hogy nem férfi és nő táncol párban, hanem vezető és követő?
Tehát ffi-ffi és nő-nő is táncolhat együtt. West Costban, salsában, bachatában látom inkább.
Nő-nő táncról van kialakult véleményem, hogy hiába vezető a lány, hiányzik a "tesztoszteron", tehát megcsinálja és jól vezet, de valami pluszt ad ha férfi csinálja. Hiányzik valami ősi vonzás abból a táncból nekem.
Salsát és bachatát táncolok a férjemmel évek óta, láttam pár bulit, ws-t, órát.
Általában a nő-nő tánc leggyakoribb oka nagyon egyszerű: nincs elég férfi táncos az adott helyen és időben, ezért egy ügyesebb nő vagy egy tanár beáll vezetőt táncolni.
3. Ennél azért többről van szó. Főleg west coastban.
De több táncos buliban voltam ahol a ffiak álltak mert a lányok egymással táncoltak.
F-F-et nem nagyon láttam de azért látni itthon is.
Ahhoz nagyon konzervatív a magyar közönség hogy eltűrje.
#3 vagyok
A bedöntésekhez, vezetéshez és hasonlókhoz - ami nem emelés - nem kell izomerő, mert mindkét fél tónusban van folyamatosan. A nő, ha elég ügyes és jó a technikája, meg tudja magát tartani "bedöntött" állapotban akkor is, ha a partner elengedi. Csak látszólag helyezünk súlyt a vezetőre, gyakorlatilag nem.
A férfiak szédülésére még csak annyit, hogy vannak férfi balettművészek és műkorisok is. Megszokás kérdése. Táncban amúgy is "spot"-olunk, így nem szédülünk el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!