Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért jó konditerembe járni?

Miért jó konditerembe járni?

Figyelt kérdés

Nem lehetsz a természetben, mindenki össze van zsúfolva, ezért valószínűleg elég büdös.

Egy kis helyen kell osztozkodni, ami nem is olcsó.

Nincsen benne semmi dinamika.

Könnyű lesérülni helyesen végzett gyakorlatok után is.

Miért nem mennek ki az emberek a természetbe, ott edzeni? Az oxigéndúsabb vértől még hatékonyabb is lenne az edzés.

2023. febr. 28. 02:09
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Szeretem, mert intenzív mozgásforma.

Szeretem, mert jól nézek ki tőle.

Túlzsúfolt termekbe nem járok, kisvárosokban nincs heringparty.

Természetbe a kutyáimmal szoktam járni, meg mikor lovagolok, szerinted aki kondizik, az nem jár ki?

2023. márc. 1. 15:41
 12/20 A kérdező kommentje:
#10 erről nem tudtam, azt hittem hogy a terhelés számít. Ha ugyanakkora terhelést kapnak az izmok, akkor ugyanúgy fejlődik kint is.
2023. márc. 1. 23:08
 13/20 anonim válasza:
De nem tud akkorát kapni.
2023. márc. 2. 12:22
 14/20 A kérdező kommentje:
#13 miért ne tudna? több száz kilós súlyokkal szoktak edzeni a konditeremben?
2023. márc. 3. 00:43
 15/20 anonim ***** válasza:
14: igen
2023. márc. 3. 07:06
 16/20 A kérdező kommentje:

Akkor miért nem tudják a konditeremben edzők megcsinálni a nehezebb saját testsúlyos gyakorlatokat?

Vagy mégsem többszáz kilós súlyokkal edzenek, vagy teljesen más erőkarral dolgoznak.

2023. márc. 4. 13:52
 17/20 anonim ***** válasza:
#16 mert más mozgásforma, más izommunkát igényel, azt is tanulni kell. Ha elkezdesz egy új sportágat, hiába vagy másikban jó, az az újnál semmit nem ér.
2023. márc. 4. 17:53
 18/20 A kérdező kommentje:
Ezek szerint a saját testsúlyosoknak sem kéne tudnia megcsinálni a konditermes gyakorlatokat?
2023. márc. 4. 21:12
 19/20 anonim ***** válasza:

Én szeretek konditerembe járni, és futni is, ám a futást kizárólag a szabadban csinálom. Soha nem értettem azokat, akik gyönyörű májusi estéken, amikor minden a szabadban létre csábít, benn gyalogolnak/futnak egy steril futógépen ahelyett, hogy kimenjenek a szabadba futni. Télen még csak-csak megértem ezeket az embereket, ha fázósak, bár véleményem szerint ez inkább puhányság, ugyanis jól felöltözve mínusz 10 fokig (ami ritkán van hazánkban) kényelmesen és fázás nélkül lehet kinn futni. Az évszakok szépségét leginkább a szabadban futva/sétálva lehet megélni, miért fosztanám meg ettől magamat, attól, hogy terembe is járok?

Ami a szabad testsúlyos edzést illeti: én a konditeremben nem használok gépeket, hanem csak szabad súlyokat és a saját testsúlyomat. Heti 3-4 konditermi edzés mellett 1-2 alkalommal szabadtéri kondiparkban is edzem, ahol bár a nehezebb/akrobatikusabb sajátsúlyos gyakorlatok nem mennek, de húzódzkodásban, tolódzkodásban elég jó vagyok, és most edzem épp a muscle-up-ra. Szeretem látni, amikor mások is hasonló mentalitással edzenek.

A kondigépek egyszerűen nem fontosak számomra, nem adnak semmi pluszt nekem, bár megértem, ha valakinek az kell a fejlődéshez, de úgy vagyok vele, a szabad súlyos és saját testsúlyos gyakorlatok ötvözése a legjobb, akár az izomtömeget, akár az nyers/funkcionális erőt célozzuk. A kedvenc gyakorlataim is ezt mutatják: húzódzkodás, katonai nyomás, guggolás, tolódzkodás, bicepsz állva francia rúddal.

Hasznosabb és magasabb rendű gyakorlat egy húzódzkodás, mint egy csigás lehúzás. Nem hiába a tengerészgyalogos erőnléti teszten is a húzódzkodást mérik. Akkor lehet értelme a csigás gépeknek, ha egyes saját testsúlyos gyakorlatokhoz még nem vagy elég erős, pl. akkor lehúzhatsz húzódzkodás helyett, vagy használhatod az ellensúllyal könnyített húzódzkodógépet. De itt is annak a híve vagyok inkább, hogy lassú negatív szakasszal, sok rápihenéssel gyakoroljuk inkább a húzódzkodást, ne gépekkel.

2023. márc. 11. 16:00
 20/20 anonim ***** válasza:
Előző vagyok: még annyit a konditeremről, hogy nagyon jó érzés, amikor bedurransz, "olajozottá válsz", és végzed a gyakorlataidat, néha az utolsó ismétléseknél nyögsz is az erőlködéstől. Rád tör egy "vadállat vagyok" érzés, és élvezed a mozgást, az életet. Ugyanez a kondiparkban is érvényes, azoknál a gyakorlatoknál, amiket ott tudsz végezni.
2023. márc. 11. 16:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!