Hulahopp karikázás lehet hasznos?
Figyelt kérdés
Van egy sima hulahopp karikám,semmi extra,nem ilyen beépített súlyos meg minden. Azon gondolkodom,ha minden nap használnám mondjuk fél órát,az érne bármit? Ez cardiónak számít? Vagy csak zúzódások lennének rajtam és beállna a derekam?2023. febr. 4. 20:40
1/6 anonim válasza:
Fogyás szempontjából kalóriadeficit szükséges, a hulahopp karikázás pedig nulla érdemi kalóriát éget. Mozgás szempontjából pedig nagyon idősnek, vagy nagyon rossz egészségügyi állapotban (pl. műtét utáni rehabilitáció) kell lenned ahhoz, hogy a hulahopp karikázás érdemi sporttevékenységnek minősüljön, úgyhogy azt a napi fél órát inkább vond össze heti 3-4 alkalmanként egy órás igazi edzésre, és mondjuk vegyél egy bérletet a helyi konditeremben.
2/6 A kérdező kommentje:
Szoktam edzeni, tudom,hogy kell lefogyni is. Csak mostanában őszintén szólva nincs kedvem izzasztó edzésekhez. Jobb naponta csinálni még esténként valami könnyű kis mozgást,mint egy helyben ülni. Előbb-utóbb úgyis visszaállok a keményebb edzésekre. De az is érdekelne,hogy ha amúgyis edzek,a karika,ez a csípőkörző mozgás adhat hozzá bármi plusszt, vagy inkább káros?
2023. febr. 4. 23:01
3/6 anonim válasza:
Nem valószínű, hogy bármilyen kárt tudnál magadba okozni hulahopp karikázással, viszont semmilyen hasznot sem várnék a helyedben.
4/6 anonim válasza:
ne hallgass rá látszik nem ért a témához
Egy amerikai kutatás szerint a hullahopp karikázás percenként nagyjából 7 kalóriát éget el, ami egy félórás edzés során durván 210 kalóriát jelent (egy átlagos felnőtt szervezetben
5/6 anonim válasza:
"Vagy csak zúzódások lennének rajtam és beállna a derekam?"
:DD Nem, ennyire azért nem veszélyes a hulahopozás. :)))
6/6 A kérdező kommentje:
Nem veszélyes,de gyerekkoromban rengeteget csináltuk a suliban és emlékszem,hogy konkrét tenyér nagyságú bevérzéseink lettek :D
2023. nov. 9. 19:37
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!