Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ezek mennyire számítanak jó...

Ezek mennyire számítanak jó eredménynek másfél év edzés után?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Először is, tisztában vagyok vele, hogy nincs olyan, hogy jó eredmény, és rossz eredmény. A lényeg, hogy magunkhoz mérten fejlődjünk.

Viszont: Mindig is érdekelt, hogy a nagy átlaghoz képest mennyivel lehetek erősebb így másfél év edzés után?

A probléma az, hogy nincs viszonyítási alapom, mert ahová járok konditerem, ott nem törekednek a progresszív edzésre, csak csinálják, amit látnak (kollégista vagyok, haverok is ott vannak, amikor edzek, de ők nem olyan mentalitással tolják, mint én), aztán majd lesz valami alapon edzenek.

Így nagyon nem is erősödnek, ugyanazon a súlyon vannak másfél éve, nem törekednek arra, hogy jobbak legyenek, így nincs olyan társam, akivel tudnánk egymást motiválni erő szintben.

Hasonlítgathatnám magam tiktokos emberkékhez, de hát ott, aki naturálnak vallja magát sem az, szóval azokban nem nagyon hiszek.

Fekvenyomás: 1RM-et rég néztem, de kb 9 hónapja volt 110kg. (nem pattintottam)

Guggolás: Nem tudok sajnos guggolni, mert a boka mobilitásom rettentő rossz. Lehetne javítani, de őszintén, nem érzem szükségesnek, mert elvagyok a rudas guggolás nélkül is, mert szerencsére a lábam az erősségem. Írok pár gyakorlatot:

Bolgár guggolás keretben: 3x8 100kg (teljes mozgástartomány) (4 keretet próbáltam ki eddig, és mindenhol ugyanannyi súllyal ment, +-5kg eltérés volt maximum)

Bolgár guggolás kézisúlyzóval: 47,5kg - 47,5kg 3x7

RDL: Sosem csináltam sima felhúzást, inkább az RDL-t építettem be a tervembe, szóval a sima felhúzás maxom fogalmam sincs mennyi lehet, de az RDL: 3x6 140kg (~2mp negatív szakasz)

A legfontosabb pedig a testsúly: 75kg

Mennyire számít ez "jónak"?

2023. jan. 26. 18:28
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

[link]

szerintem elég jó. Kicsit hasonlóak vagyunk, bár én bolgár guggolást nem próbáltam, RDL-t se szoktam, főleg guggolok és lábtolózok. Én viszont régebb óta csinálom mint 1,5 év, bár sokáig nagyon keveset ettem és az edzéstervem is kuka volt. Néha kapok bókot a teremben a használt súlyok miatt pedig csak figyelek a kajára és próbálok következetesen edzeni, ennyi.

2023. jan. 26. 19:10
 2/3 anonim ***** válasza:
Magassag es testsuly nelkul h mondjunk barmit?
2023. jan. 29. 14:01
 3/3 anonim ***** válasza:
Ja bocs a testsulyt irtad. Alapjaraton nem kiemelkedo, de ha 9 honapja azaz fel ev edzes utan kiment a 110 az jonak szamit. Ha nem stagnalsz be es tudod novelni tovabb akkor versenyszintu is lehet akar
2023. jan. 29. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!