Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Görkorival lehet fogyni,...

Görkorival lehet fogyni, karcsúsodni?

Figyelt kérdés
Szerintetek comb/fenék/csípő/ hasról lehetne fogyni görkorizással? Régen napi több órát göriztem napi szinten, elég jó alakom is volt. Azonban a szülés után feljött közel 40kg, plusz rengeteg eü (köztük nem is egy emésztőrendszeri) probléma, szóval jó lenne valahogy legalbb 10 centit leadni
2023. jan. 17. 23:01
 1/6 anonim ***** válasza:
69%
Nem, kalóriadeficittel lehet fogyni, karcsúsodni.
2023. jan. 17. 23:03
 2/6 A kérdező kommentje:
Esetemben ez jó vicc. A kérdés a görkorizásról szólt.
2023. jan. 17. 23:08
 3/6 anonim ***** válasza:
83%
Írtam is, hogy nem lehet. Csak és kizárólag a kalóriadeficittől lehet. Ezt bármiféle testmozgással tudod növelni, így a görkorizással is. De görkorizhatsz te napi 8 órát is, ha nem vagy kalóriadeficitben, nem fogsz fogyni.
2023. jan. 17. 23:21
 4/6 anonim ***** válasza:
77%

Ha most nem sportolsz és ezt beiktatod, az mindenképpen plusz energiafelhasználást jelent, ami jó. De ha emellé egy picit nem változtatsz az étkezéseden (amitől feljöttek a pluszok), akkor nem vagy nemigazán lesz hatása, látszata.

Én egyáltalán nem hiszek a január 1-i fogadkozásokban, életmódváltásokban, inkább abban, hogy keveset vállalj, de csak annyit, amit be is tudsz tartani. Mondjuk ha lemondasz a sütiről vagy az olyan kalóriákról, amik igazából csak komfort kedvéért vannak, az már jó alap.

Vagy ha csak annyit vállalsz, hogy minden nap 20 percet tempósabban sétálsz. Vagy ha lemondasz a zsíroskenyérről lilahagymával. (Most csak mondtam egy példát - mindenkinek más az, ami a szívének kedves :) )

Tapasztalatom szerint ugyanis ritka keveseknek válik be a drasztikus változtatás ( "mostantól heti 4x lejárok terembe és csak párolt zöldséget eszem csirkecombbal") Inkább vállalj keveset, de azt tartsd is be :)

2023. jan. 18. 08:53
 5/6 anonim ***** válasza:
52%
Nem, csak ettől nem fogsz fogyni, az étkezésen áll vagy bukik a dolog.
2023. jan. 18. 15:19
 6/6 A kérdező kommentje:
Kedves 4-es! Köszönöm szépen a válaszodat, kb egyet is értünk. Sajnos nem sportolok. A kedvenc hobbim ( sport) sajnos nagyrészt rajtam kívülálló okok miatt abbamaradt. Én sem hiszek ezekben, épp ezért gondoltam a görkorira. Régen imádtam, talán még sikerülne ezt megoldanom. Az evés részére direkt nem reagálok, nem szeretném kiírni az okot, mivel könnyen lehet, hogy felismernének. Mondjuk úgy, nem attól híztam meg, hogy egész nap eszem. Köszi szépen a választ!
2023. jan. 20. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!