Holnap beiratkozom a konditerembe. Túlsúlyos vagyok, 110 kg körül, és nő. Milyen gépeket használjak, ha a fogyás a cél első körben?
"a futógépen emelkedőn fogok sokat gyalogolni."
Ez csak papíron jó ötlet, a gyakorlatban túlsúlyosan hosszú ideig/sokszor emelkedőn sétálni nagyon nem ajánlom, tönkre fogja tenni a bokádat, és könnyen hátfájást okoz, továbbá a lábaid le fognak szakadni. Nyilván ez függ az emelkedő mértékétől, de én inkább azt mondanám, hogy csak simán gyalogolj a futópadon. Fontos, hogy ne menjenek tönkre az ízületeid, mert több kárt csinálsz, mint hasznot.
Teljesen feleslegesnek tartom a terembérletet,
Egy megfelelő étrend nélkül teljesen felesleges, + a puszta testfelépítésed miatt képtelen vagy teremben bármi hasznosat csinálni, feleslegesen kidobott pénz… amire neked most szükséged van, az egy jó étrend, az hogy megtanulj nem zabálni, és séta, nagyon sok séta de legalább heti 3* 1 óra… ehhez pedig nem terembérlet kell, hanem annyi, hogy heti 3* elindulj otthonról és távolodj a lakhelyedtől fél órán át, hogy aztán fél óra legyen hazaérni.
Hosszabb sétát, futógépet szerintem is hanyagold még az elején, szétmenne a bokád és a térded.
Nem tudom, pontosan mennyi rajtad a felesleg, hiszen nem mindegy, hogy ez a súly 150 vagy 170 centihez társul. Akárhogyis legyen, mindenképpen érdemes lenne először pár kilótól megszabadulni csakis étrend váltás útján. Utána könnyebb lenne belekezdeni az edzésbe, később fáradsz ki stb. Kalóriaszámlálás úgyis kelleni fog, anélkül lehetetlen a fogyás.
Jó de a dagik és ezt tapasztalatból megmondom neked, nem szeretnek nagyon mélyvízbe menni mert megfulladnak, úgxhogy a séta.
Én 140kg voltam 10évvel ezelőtt, 90kg alatt merészkedtem mélyvízbe, koca koromban levegőt sem kaptam úszás közben, nyári strandolásokon 3-4méter úszás után már csak állni tudtam a vízben 2-3 percekig és lihegni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!