A kérdésem a következő lenne, első körben a nin jutsu-t vagy jiu jitsu-t ajánlanátok, melyik a hatékonyabb és melyiket oktatják jól pesten? Ha nin-ről van szó akkor seijin.hu vagy www.mushareidojo.hu/ninjutsu/ vagy ninjutsubudapest.com
A Bujinkan közkeletű neve a "ninjutsu", azaz a kettő ugyanaz.
Én olyasmit kezdenék el, ami térségünkben jobban elterjedtebb, több helyen van, nagyobb szervezettel, emiatt jobban garantálható az oktatás színvonala illetve ha elköltözöl akkor máshol is tudod folytatni. Azaz inkább egy ju jutsu edzés.
A ninjutsu első tanítása, hogy legyél önmagad és tanulj meg a saját belső sugallataidra hallgatni. Mert ezek fognak megmenteni harc közben is.
Így itt kérdezned tulajdon képpen értelmetlen, sőt manipulatív, hiszen mennyi % esély van rá, hogy olyan emberbe futsz bele egy arc és név nélküli fórumon aki mind a 3 dojoban járt, és hiteles véleménnyel rendelkezik?
Menj el mind a 3-ba edzésre, és próbáld ki a saját bőrödön, hogy kitől szeretnél tanulni. Én voltam mind a 3 -ban, és jelenleg is edzek az egyikben.
Írd meg majd a válaszod, hogy melyiket választottad, és ha ugyan azt amit én, akkor hasonló az ízlésünk. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!