Budapesten jó ninjutsu edzések?
Lehet, hogy ilyenre nem lesz lehetőséged.
De a Jujutsu edzések (ez áll még viszonylag közel a Ninjutsuhoz) vagy a Wudang, Wing Chun edzések mint tökéletesen használható harcművészeteket találhatsz.
Nekem is tetszik a Bujinkan, de miből gondolod, hogy az edzések 80%-a rosszul van tartva és sz.r? Van összehasonlítási alapod, illetve értesz hozzá? Csak érdekel, mert manapság divatos mindent lesz.rozni. :)
Ahogy elnézegettem Masaaki Hatsumi mester DVD-it (van belőlük vagy 10 féle), a tai jutsu részét tényleg simán megtanulod ju jutsun, amiből viszont van jópár edzés az országban, úgyhogy keress egyet és tanuld meg. :) A fegyverek, meg hát... ezekről általában az a véleményem, hogy specifikus edzéseken gyorsabban lehet haladni:
- kardot iaidón és kendón, vagy kung-fun
- kést kalin vagy késharcon
- botokat és viperát sutteki-ryun vagy canne de combaton
- nunchakut kobudón vagy (azt hiszem) kung-fun
- naginatát meg lándzsát meg ritkán hord magánál az ember, bár ha lehetne kapni teleszkópos lándzsát, jól jöhetne ezekben a vészterhes időkben. :)
Aki ismer egy edzést, mert oda jár és ajánlaná hogy az jó, az élből azt fogja mondani hogy jó.
Igen, ez a "lesz.arozás" valóban nem szép dolog, de az sem szép hogy nagyon sokszor megalapozott.
Én ninjutsuzom bp-n... vannak tapasztalataim a bbd-vel kapsolatban. a kérdés csak annyi, hogy valójában mit vár el az ember a harcművészettől. Ehhez kell viszonyítani az edző személyét, az árakat, a filozófiát, stb...
Ha még aktuális a kérdés írj(atok) privátot!
UI: a nuntsaku nem tradíccionális ninja-fegyver!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!