Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Van így értelme az edzőteremnek?

Van így értelme az edzőteremnek?

Figyelt kérdés

160 cm és 48 kg vagyok, szeretnék hízni kb. 6-8 kg-ot és utána olvastam az életmódváltásnak (edzőterem, helyes étkezés, stb.)

Nagyon szeretnék eljárni edzőterembe, formásítani, erősíteni magam, hogy elégedett legyek a kinézetemmel.

De ugye csak az edzés miatt ez nem fog összejönni, ehhez az ételre is oda kell figyelni.

Kiszámoltam nekem körülbelül 3.000 kcal kéne naponta, hogy hízzak. Próbáltam étrendet is összeállítani, ami havonta 60.000 Ft-ra jön ki. Sajnos nekem ez az anyagiakba nem fér bele, maximum 35.000 Ft és a mai árak mellett ebből nem lehet egy tömegnövelős étrendet kihozni. (Ha mégis kérlek írd le).

Van értelme edzőterembe járni (10.000 Ft/hó) helyes táplálkozás nélkül? Mennyi változás lenne, például ha heti 5* helyesen edzenék?

16/L

2023. jan. 9. 17:01
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem valamit elszámoltál. Én 80kg körül vagyok és én eszek ennyit kb. és mellé még biciklivel is járkálok a városban, nem csak "gyúrok". Azonkívül edzeni mindenképp jó, persze ha nem tudsz eleget enni éhes leszel és izomzatban nem fejlődsz annyit, de szerintem az elején nem ez lesz a gond.
2023. jan. 9. 17:32
 2/8 anonim ***** válasza:
74%
Én nem szoktam nézni a kalóriákat és heti két három edzéssel sikerült felszednem magamra kb 4 kiló izmot, igaz sok idő alatt.
2023. jan. 9. 17:32
 3/8 A kérdező kommentje:

Hát egy kcal bevitel tesztet csináltam meg.

Az azt írta, ha naponta 1 órát edzek, és heti 1 kg-ot akarok hízni, akkor 3.000 kcal-t kell fogyasztanom.

Most maximum 1.500 kcal eszem meg.

2023. jan. 9. 17:40
 4/8 anonim ***** válasza:
61%
Bocsi de nagyon nem vagy képben. Ez rohamos hízás így. Pár hónap és csak simán túlsúlyos leszel. Az izmosodás, főleg nőként nagyon lassú folyamat. #1 vagyok én pl. idén kb 4 kilóval akarok feljebb menni. Ez Nem lesz mind izom tudom, de nem ebből élek. Heti egy kiló rengeteg.
2023. jan. 9. 17:45
 5/8 anonim ***** válasza:
84%
Irreális adatokat írtál be. A heti egy kiló hízás nem normális. 3000 kalória egy jóval magasabb súlyú férfinak is jó lenne.
2023. jan. 9. 17:56
 6/8 A kérdező kommentje:
Akkor kb. mennyit kellene ennem? Minden oldal 2.500-3.000 kcal-t ír :(
2023. jan. 9. 18:13
 7/8 A kérdező kommentje:
Ezek a 2.000 kcal-t tartalmazó turmixok mennyire jók?
2023. jan. 9. 19:09
 8/8 anonim ***** válasza:

[link]

Pl ez az oldal alapból a kb 2100 kalóriát irja naponta, neked. Ezzel tartod a súlyod. És szerintem ez úgy, hogy csinálod a dolgod, a szokásos napi aktivitással.

Ha edzeni akarsz, akkor több kalóriát kell bevinni. Függ az edzés intenzitásától, fajtájától, hosszától is. Ha növelni akarod a súlyod, akkor 2600 kalóriát ir a kalkulátor. Ha sokat akarsz edzeni, akkor nem biztos, hogy annyira sok az a 3000 kalória. De nem vagyok szakértő.

2023. ápr. 6. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!