Szoktatok otthon edzeni?
Nekem nincs lehetőségem most nagyon arra költeni, hogy terembe járjak, meg drága fitness equipment-et vegyek. Ezért számomra marad az otthon edzés. Úgy utálom, amikor a felső válaszolóhiz hasonló emberek elkezdik, hogy nee, ennek semmi értelme, otthoni edzésnek semmi értelme.
Először is: nem mindenki akar 30+ kg izmot felszedni, főleg ha nő az illető. Csak formásodni szeretne, és rendbetenni a lelkiismeretét, hogy na, ma is mozogtam valamit. Amikor viszont jönnek az ilyen kommetek, hogy tök mindegy mit csinálsz, mert úgysem lesz értelmey akkor az elég demotiválóan tud hatni.
Az izom rohadtul nincs azzal tisztában, hogy te a teremben spinningezel vagy otthon home-gymben tolod. A lényeg, hogy csinálj valamit. Az otthoni edzés sokkal többről szól, mint arróp, hogy koxossá gyúrd magad.
Nem gym-rat nőként (aki nem ért hozzá és nem érzi komfortosan magát a konditeremben) én az alábbiakat ajánlom:
1. Applikációk: én a DownDog appjait ajánlom. Ebből főleg a yoga a legjobb. Most hatalmas akciók vannak, 20 euroért tiéd az éves subscription.
2. A yogához hasznos még Gottschal Esztinek a yogás közössége:ez viszonylag olcsó és jó.
3. A yogán kívül erőnléti edzésnek használom (bár tudom, hogy a sok koksztanyás ficsúr, most forgatja erre a szemét) Fodor Réka online fenékedzős programját. Nem akarok nagy, debella segget. De szeretnék alsótestre edzeni, mert arra nehezen veszem rá magamtól. Itt havi 10.000 a beugró.
4. YouTube ingyenes edzések közül szerintem jók MadFit és GrowingAnanas (?) és a pilates-sebb dolgokhoz Caroline Deisler videói. Néha belőlük is csinálok.
5. Pluszban ott a barátnőkkel való hétvégi futás, napi több km kutyaséta és alapvetően gyalog és biciklivel járok mindenhova, ha 20 kn belül van. Ez is számít, nem csak a teremben való izzadás.
Ezek alapvetően nem igényelnek sok eszközt, amiket használok:
1. Jógamatrac
2. 1 futós leggings + 1 pamut leggings jógához
3. Jó futócipő, fenékedzéshez meg egy lapos talpú dorkó tornacipő.
4. 2 db 2 kilós kézisúly.
5. Szalagok: felsőtest és alsótest erősítéshez.
6. Havi prescription-ök díjai (~11.000 Ft). De ez még mindig nem annyi, mint a kondibérlet+benzin/buszjegy ami a bejárásra kell+megfelelő öltözet (otthon a szakadt dolgaimban is edzhetek).
Egyenlőre nekem ennyi elég.
Szoktam! :)
Kicsi erősítő gyakorlatok pl hátizmokra, kézisúlyzók, fittness labda, futópad, steper van otthon.
Most gyógytornászhoz is járok, ami eleve úgy működik, hogy otthonra ad "házi feladatot".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!