Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Melyik sport a legmegfelelőbb...

Melyik sport a legmegfelelőbb egy olyannak, akinek gondja van a pulzusával?

Figyelt kérdés
Minden nap bisoprololt szedek, billentyű problémám van.
2022. dec. 29. 15:06
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Maradjál nyugton. Nekem meg szívizom gyulladásom volt, nem bírtam magammal, csesztettem az edzést. Meg is lett az eredménye! Szövődménye lett...
2022. dec. 29. 15:11
 2/8 anonim ***** válasza:
60%
Melyik sport a legmegfelelőbb egy szívbillentyű problémában szenvedő beteg számára, aki gyógyszeres kezelés alatt áll? Az a sport, amelyiket a szakorvos ajánlja. Persze szívesen megválaszolják a kérdésed a gyakorikerdesek.hu névtelen, végzettség nélküli, laikus kommentelői is.
2022. dec. 29. 15:14
 3/8 anonim ***** válasza:
57%
Orvossal egyeztetve, de elsősorban tempós séta, nordic walking vagy túrázás közepesen nehéz terepen, könnyű kerékpározás sík terepen. Semmi durvulás, önmagadra odafigyeléssel, pulzusmérő óra alap, és pl. légszomj esetén azonnal abbahagyni.
2022. dec. 29. 15:33
 4/8 anonim ***** válasza:
73%

Nekem is ez a betegségem, bár genetikailag alacsony a pulzusom, egyelőre nem kell rá gyógyszer.

Szerintem keress egy olyan kardiológust, aki ért a sporthoz is és ő javasoljon. Lehet, hogy jót is tesz a szívnek a kis kardió, ami csak a legeslegelején a gyaloglás.

2022. dec. 29. 17:08
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A kardiológus azt mondta, hogy mindent sportolhatok, ami jól esik. Pl nyáron napi 25 km-ert tekertem sík terepen 40 perc alatt. De a futást, a hiit edzést stb nem bírom, majd kiesik a szívem a helyéről.

Olyan sportokra lennék kíváncsi, amik nem nagyon nyomják meg a pulzusomat.

2022. dec. 29. 20:30
 6/8 anonim ***** válasza:

Hányas fokú a visszafolyás?

Mert pl I. fokúval - állítólag - nincs korlátozás, és sokszor arra is adnak gyógyszert.

Ezek szerint mindenféle kardiót csinálhatsz, csak ésszel, fokozatosan.

Futni is, csak eleinte totyogva, lassan, a pulzusra figyelve.

2022. dec. 29. 20:38
 7/8 A kérdező kommentje:
Nem mondott fokozatot, csak annyit hogy prolabál.
2022. dec. 30. 05:21
 8/8 anonim ***** válasza:

Nekem nem prolabál, csak rosszul zár 2 db is. Akkor lehet, hogy még nekem rosszabb. :)

Szerintem óvatosan, fokozatosan próbálj minél többet kardiózni, jót tehet! :)

2022. dec. 30. 09:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!