Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért csak centikben mérhető...

Miért csak centikben mérhető a változás és súlyban nem?

Figyelt kérdés

Olyan kérdésem lenne, hogy miért stagnálok 88-90kg-nál hetek óta vajon?

Nyáron kezdtem el életmódot váltani, 28 éves nő vagyok, 180cm magas, 94kg-ról indultam. Azóta kívül látványos eredményt értem el, de ma ráálltam a mérlegre és konkrétan sírva fakadtam: 89kg-t mutatott, ennyi voltam szeptemberben is. Mindeközben a ruháim egyre bővebbek rám, a derekamnál mérhető látványos változás, -13cm. Mell -6cm, csípő -9cm, comb -4cm, tehát csak van változás. Viszont maga a súly nagyon zavar, eddig tök jól éreztem magam,a testem is teljesen máshogy érzem. Orvoshoz is kell majd mennem rendszeresen, holnap lesz az első látogatásom, ott meg mindig kiakadnak a súlyon, a magasságot a doktornő nem is nézi. Mitől lehet ez? Kezdjek böjtölni, hogy átlendüljek, vagy mit csináljak?

2022. nov. 27. 18:33
 1/5 MadSeal ***** válasza:
A testsúly, csak egy segédeszköz, mivel túl sok faktortól függ, és folyamatosan változik (víz, izomtömeg, elfogyasztott étel stb.). Heti átlaggal, mindig ugyan akkor mérve, segíthet a diétád nyomon követésében, az esetleges beavatkozások felmérésében (tápanyagbevitel csökkentése, növelése). Viszont hosszútávon csak a forma a fontos, hisz ez a fogyás lényege. Ennek az egyik legjobb módja pedig a mérés/folyamatos fotózás, forma változásának követése. Például esetemben 91 kg-mal szárazabb vagyok jelenleg, mint 3 éve 82 kgosan. Tehát én nem aggódnék ilyenek miatt. Mérd magad gyakrabban, akár minden reggel ugyan akkor, és átlagold minden héten. Ha az újabb heti átlag kisebb, mint az előző, jól halad a diétád.
2022. nov. 27. 19:00
 2/5 anonim ***** válasza:

"Kezdjek böjtölni, hogy átlendüljek, vagy mit csináljak?"

Mennyi a napi kalóriakereted?

2022. nov. 27. 19:51
 3/5 A kérdező kommentje:
2-es: 2500. De igyekszem lefaragni ezt is, 2200/nap.
2022. nov. 28. 17:59
 4/5 A kérdező kommentje:
1-es: köszönöm! Ma rám jött az évekkel ezelőtti, m méretű felsőm is, akkor csak nagy baj nem lehet.
2022. nov. 28. 18:00
 5/5 anonim ***** válasza:
Mindig a tükröt nézd. Étrend összedobáshoz kell a testsúly.
2022. nov. 29. 19:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!