Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Van az a szint, amikor teljes...

Van az a szint, amikor teljes tömegű terheléstől sem megy ki a boka?

Figyelt kérdés

Rengeteget lehet hallani, hogy pl versenygörkorit csak az vegyen fel, aki gyakorlott korcsolyázó, mert nincs ami tartaná a bokát és könnyen kimehet a helyéről, ellenben a profikkal, mert nekik sokkal erősebb a bokájuk és bírja a nagyobb terhelést.

Ezek szerint, ha ők rosszul lépnek pl futás közben, nem lehet semmi bajuk?

Én is korizom, felül lazára hagyva és azt vettem észre, hogy amikor sportcipőben túrázom vagy futok és úgy lépek hogy hirtelen 45 fokos szögben érkezik le a lábam a talajra és ráérkezik a teljes tömegem, akkor sincsen semmi probléma.(75 kiló vagyok) , mindig meglepődök persze, de tudok utána járni és a bemelegítés is az azt megelőző séta vagy futás ilyenkor.

Ennek valóban lehet köze a korizáshoz?

És ha ezt a gondolatot tovább visszük akkor egy edzett embernek nem mehet ki a bokája a saját tömegétől? Mármint miért teremtene minket ilyen sebezhetőnek a természet? Lehet alapból mindenkinek bírná az ilyen terhelést, csak sokan nem edzenek eleget vagy elhíznak, amitől könnyebb megsérülni is. Persze ez most csak fikcióként vetem fel, de mi van ha...

2022. nov. 25. 14:54
 1/1 anonim ***** válasza:
Azért itt a genetika nagyon számít. Jó órában legyen mondva, de nekem sem ment még ki soha a bokám. Közben nagyon kétballábas vagyok, sokszor lépek rosszul, és van is rá alkalom, mert szinte minden héten túrázunk. Szerintem ez azért van, mert minden ízületem nagyon kötött. Nem tudok magamra csomót kötni, viszont kisebb eséllyel alakul ki ficam is.
2022. nov. 25. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!