Keleti küzdősportokban mennyi idő eljutni fekete övig,1 danig, vagy mester szintig? Melyik stílusban?
Figyelt kérdés
gondolom stílusa válogatja. Ezért írjátok ide melyik stílusra gondoltok légy szíves.2019. ápr. 22. 17:21
1/4 anonim válasza:
karatéban, ha nem gyerekkorban kezded és nem vagy ott az edzések 90%-án akkor szinte biztos, hogy nem leszel fekete öves. viszont dojonként változó, mert van ahol csak úgy osztogatják az öveket pontosan azért, hogy versenyezni vigyenek. de a legtöbb ember hamar kihullik az edzésekről még, ha el is jut egy bizonyos öv fokozatig. nekem kék övem van és, ha te már a zöldig eljutsz akkor az már valami..
2/4 MadSeal válasza:
Az amerikai mcdojokban akár 1-2 év alatt odaadják, csak fizesd szépen a havi 100-200 dolláros tagdíjat. Japánban is 2-4 év egy fekete öv, viszont ott egy héten van vagy 5-6 edzés már az elejétől, az egy kicsit más rendszer. Nálunk változó, de egy 6-8 éves intervallumban benne van szerintem. Ha van valamilyen másik stílusból tapasztalatod, vagy nagyon tehetséges vagy, akkor még hamarabb, akár 4 év után is. De járhatsz te 20 évig is, ha egyszerűen nem mész át a vizsgán, akkor abból nem lesz soha fekete.
3/4 anonim válasza:
Mennyit edzel otthon?
Mennyi edzés van?
Más emberek ott mennyire edzettek?
Vannak e vizsgák?
Ha már most van alapod és jó referenciád, gyorsan tanulsz akár 2 év alatt is, de akkor minden nap edzel.
Szerintem számolj 7-10 évet úgy hogy odateszed magad.
Pl.: kyokushin, taekwondo
Bár biznisz karatékba hamarabb is.
Aba gondolj bele, hogy maga a seiken, csont edzettségét nem nagyon lehet gyorsítani csak edzéssel lehet fejleszteni ami nem 1-2 év.
4/4 anonim válasza:
Ez függhet egyesülettől is! Pl:ahova én jártam minden félévbe volt vizsga. De még így is az egyik edzőtársam 10 évig karatézott hogy meg legyen a fekete öve. Szóval legalább 10 év. De ez függ attol is mennyire csinálja jól mert ha jól csinálja akkor maximum 8év.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!