Tényleg nincs értelme annak amit csinálok azon túl, hogy jól esik?
Figyelt kérdés
Minden súlyzós edzés végén szoktam 20 percet gyalogolni olyan tempóval, amivel más már kocog. Emelkedőre fel. Kb 2 km, 15-20 perc 200 kalóriát éget el. Nem várok ettől csodát, azért csinálom, mert utána kevésbé fog fájni másnap az edzés, kellemesen lefáraszt, jobban alszok este, levezeti a stresszt, stb. Viszont egyik ismerősöm azt mondta, hogy fizikailag ennek semmi értelme, mert egyenértékű azzal, hogy 200 kalóriával kevesebbet eszek (tehát kb napi 1 kiflit kiváltottam). Igaz ez? Mármint az a része, hogy a kalóriaégetésen kívül ennek nincs fizikailag különösebb haszna?2022. nov. 15. 21:30
1/3 anonim válasza:
"Nem várok ettől csodát, azért csinálom, mert utána kevésbé fog fájni másnap az edzés, kellemesen lefáraszt, jobban alszok este, levezeti a stresszt"
Felsoroltál kapásból négy olyan tényezőt, ami miatt számodra jó az edzés végi 20 perc gyaloglás. Akkor innentől kezdve nem mindegy, hogy mit mond a szakembör ismerősöd?
2/3 anonim válasza:
Az edzés során kb 45 perc alatt elhasználja a szervezet a vérből és a májból a raktározott cukrot, ami a leggyorsabb elérésű energia, és elkezd a zsírhoz nyúlni, ami részben zsigeri is. Szóval szerintem mindenképp hasznos, ha van is rajtad minimális felesleg.
3/3 anonim válasza:
De, van értelme, és egyébként súlyzós edzéshez mindenkinek kellene csinálnia hasonlót, akár gyaloglás, akár könnyű kocogás, esetleg úszás, bringázás. Te felsoroltál 4-et, én még hozzáteszem, hogy javítja az erőnlétedet, jót tesz a szivednek és az érrendszerednek.
Szóval csináld csak. Nem, nem az az elsődleges, hogy hány kcalt használsz fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!