Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Tényleg nincs értelme annak...

Tényleg nincs értelme annak amit csinálok azon túl, hogy jól esik?

Figyelt kérdés
Minden súlyzós edzés végén szoktam 20 percet gyalogolni olyan tempóval, amivel más már kocog. Emelkedőre fel. Kb 2 km, 15-20 perc 200 kalóriát éget el. Nem várok ettől csodát, azért csinálom, mert utána kevésbé fog fájni másnap az edzés, kellemesen lefáraszt, jobban alszok este, levezeti a stresszt, stb. Viszont egyik ismerősöm azt mondta, hogy fizikailag ennek semmi értelme, mert egyenértékű azzal, hogy 200 kalóriával kevesebbet eszek (tehát kb napi 1 kiflit kiváltottam). Igaz ez? Mármint az a része, hogy a kalóriaégetésen kívül ennek nincs fizikailag különösebb haszna?
2022. nov. 15. 21:30
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

"Nem várok ettől csodát, azért csinálom, mert utána kevésbé fog fájni másnap az edzés, kellemesen lefáraszt, jobban alszok este, levezeti a stresszt"

Felsoroltál kapásból négy olyan tényezőt, ami miatt számodra jó az edzés végi 20 perc gyaloglás. Akkor innentől kezdve nem mindegy, hogy mit mond a szakembör ismerősöd?

2022. nov. 15. 22:18
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Az edzés során kb 45 perc alatt elhasználja a szervezet a vérből és a májból a raktározott cukrot, ami a leggyorsabb elérésű energia, és elkezd a zsírhoz nyúlni, ami részben zsigeri is. Szóval szerintem mindenképp hasznos, ha van is rajtad minimális felesleg.
2022. nov. 15. 22:41
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

De, van értelme, és egyébként súlyzós edzéshez mindenkinek kellene csinálnia hasonlót, akár gyaloglás, akár könnyű kocogás, esetleg úszás, bringázás. Te felsoroltál 4-et, én még hozzáteszem, hogy javítja az erőnlétedet, jót tesz a szivednek és az érrendszerednek.

Szóval csináld csak. Nem, nem az az elsődleges, hogy hány kcalt használsz fel.

2022. nov. 16. 07:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!