Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért vagyok izmos külsőre,...

Miért vagyok izmos külsőre, ha nagyjából nem sokat mozgok?

Figyelt kérdés
Heti egy tenisz, sok gyaloglással járok a munkába, amúgy programozó vagyok. Miért vagy izmos mégis külsőre? Nem extrém módon, de mi az oka, hogy különösebb megerőltetés nélkül jól nézek ki, nem lóg rajtam semmi? A testzsírra figyelek, igyekszem táplálkozni, hogy a zsír nem nő rajtam (vércukrom is rendben van).
2022. nov. 8. 14:25
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Jó testzsírszázalék.

Amúgy a gyaloglás nem sport, kivéve, ha teszem azt a munkahelyed vagy az otthonod 5-700 méter szintemelkedésnyire van.

2022. nov. 14. 10:28
 12/12 anonim ***** válasza:

Az izmosság relatív.

Egy atlagember is lehet izmossabb az átlag között,de sehol sincs egy aktív sportolóehoz.A sportlók között is vannak elterések.Egy úszó,vagy kézilabdázó nem annyira izmos,mint egy súlyemelő vagy nehezatleta.Aztan ezek sincsennek sehol egy profi testépítő izomméretéhez kidolgozottságához képest.

Az okok a genetikaban es az emberi test evolúciós mehanizmusaiban vannak kódolva.

Az evolúció a testünket alkalmazkodasra képezte ki,

Valamint energiatakarékosságra.

A szervek működése a legfontosabb.Az izom nélkülözhető,abban az esetben ha nem kenyszeríted a tested hogy izomsejteket szöveteket epítsen.

Amíg használod építi

Amikor nincs szükség rá lebontja.Ugyanis az izomszövet fentartása a szervezeted szamára energiaigényes.Az izom energiazabáló.Mint egy sportkocsi.

A látványos visszaesés ezért inkabb a testépítőket érinti.

Az izom nem dolgozik.A szervezet elkezdi lebintani.

Egy futó vagy úszó esetében ez nem lesz szembetűnő.Mivel nincs akkora mennyiségű izomzata.

Azonban azt nyilván senki se látja hogy már nem tudja azt a távot leúszni vagy lefutni mint aktív koraban.

Tehát teljesítménycsökkenés következik be.

Te lehetsz jó testalkatú viszonylag jobban izmos az átlagnál,de kimagaslóan izmos biztosan nem.Ahhoz kemény munka kell!!

2022. nov. 25. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!