Futás, biciklizés segít, hogy lapos legyen a hasam?
Szeretnék kockás hasat, ehhez viszont először le kéne adjam a rajta lévő zsírt. Vékony/sportos alkatom van, ha ruha van rajtam, akkor nem látszik a pocak, de ha nincs rajtam semmi, akkor valamennyire gömbölyödik, tehát nincs nagy hasam, csak annyi, mint egy átlagos vékony embernek.
Olvastam, hogy a legfontosabb a diéta/kalóriadeficit, ugyanakkor a mozgás, kardiogyakorlatok segítenek ebben. Rendszeresen szoktam futni, viszont csak heti háromszor 2-3 km-eket, azt viszont intenzíven.
A kérdésem az lenne, hogy esetemben szerintetek van-e értelme többet futni, illetve szobabiciklizni, hogy laposabb legyen a hasam? Ha igen, akkor hány km/mennyi idő futás/biciklizést javasoltok?
25/F
Nézz utána a kalóriadeficit fogalmának, és utána érteni fogod, hogy miért butaság a kérdésed:
Futni inkább többet, de lassabban érdemes. Nem mert több kcalt égetnél vele, hanem mert egyrészt fenntarthatóbb, másrészt jobb alaperőnlétet ad. És inkabb kevesebbszer többet mint sokszor keveset. 2-3 km nagyon kevés egy-egy alkalomkor, kezdőként még ok, de növelni érdemes.
Bringázásnál kb. az az ökölszabály, hogy időben kb. kétszer annyit érdemes egyszerre, mint futni.
Elsősorban pedig ne a fogyás miatt sportolj, illetve enni is ésszel egyél.
1:
De hát kérdező épp azt írta, hogy a mozgás is segítene neki a kalóriadeficit elérésében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!