Miért lettek a mai fiatalok ilyen kényszeresen
szégyenlősek?
Figyelt kérdés
A mai tizenéves korosztálynál azt látni hogy nem mernek rendes úszónadrágot felvenni, edzés után úszónadrágban tusolnak vagy le se tusolnal és átöltözni bezárkóznak a wc-be.
Nem vagyok olyan idős 26 vagyok de érdekes nálunk alap dolog volt, hogy tesi után tusolunk úszás után tusolunk és nem szaroztunk az átöltözéssel se tesi se úszás után.
35 vagyok, és mi is szégyellősek voltunk, mint a "mai fiatalok". Tesi után soha nem volt nálunk alap a tusolás, kosáredzésen sem minden edzőnél, ahol igen, az sokaknak rossz élmény volt, mert ment a bullying, szóval nem véletlen, hogy szégyellősek voltak általában az emberek.
Felnőttként már leszarom én is, de akkor megvolt az oka.
2022. nov. 7. 13:37
2/11 anonim válasza:
a közösségi média hatása miatt gyakoribb testképzavar, mint régebben, plusz a járvány miatti bezárkózás is szégyellősebbé tette az embereket, plusz fokozódott az USA kulturális hatása (ott pedig nyugat-európai mércével elég nagy a felszínesség, prüdéria és a testhez való gátlásos hozzáállás)
2022. nov. 7. 14:18
3/11 anonim válasza:
Hasonlókat akartam írni, mint a #2-es.
Döbbenten olvastam szeptember óta a kb. 40-50 kérdést arról, hogy az iskolaorvosi vizsgálaton mennyire kell levetkőzni...
Komolyan nem értem.
2022. nov. 7. 14:21
4/11 anonim válasza:
Mert elfuserált a testük, csak filterekkel tudják prezentálni az instán.
2022. nov. 7. 14:30
5/11 anonim válasza:
Szeretnéd ha levetnék az úszónadrágot?
2022. nov. 7. 15:11
6/11 szvicsi válasza:
45 F vagyok anno mi sosem zuhanyoztunk tesi után, mert mi akkor is szégyenlősek voltunk, no meg minek is az :)
A mai fiatok sem különbek e területen mint mi, igaz a net árasztja rájuk a tökéletes test kinézetét és valjuk be nem mindenki olyan mint azok a modell alakok, így egy kis testkép zavar is párosulhat hozzá.
Egyébként szerintem tök normális ez tőlük.
Felnőttként majd ők is másképpen fogják látni, mondván minden fiúnak-lánynak ugyan olyanja van.
2022. nov. 7. 15:25
7/11 anonim válasza:
Kérdező ált. iskolában tusoltatok?
2022. nov. 7. 15:45
8/11 NTBS válasza:
Szerintem nem lettek azok, csak nem mindenki szereti mutogatni magát. Ilyen régen is volt.
2022. nov. 7. 16:47
9/11 anonim válasza:
Nálunk gimiben volt, hogy a tesi tanár egy szál fszba futkozott, mindig az öltözőben a gyerekek között, tiszta szőr volt a háta , nagy szakálla volt és hamar kiderült, hogy miért ösztönzött mindenkit a zuhanyzásra tesi után...mert meleg volt és még zaklató is, hamar kirúgták a suliból, mert bebukott. Ja és minden osztállyal eljátszotta a zuhanyzást, minden egyes tesi órája után bement egy szál fszba flangálni és zuhanyozni, ja hogy csak tisztaság mániás lehetett és ha 8 órája volt egy nap, akkor 8-szor zuhanyzott? :D Új tanár volt a suliban és nem értem, hogy kerülhetett oda, hogy nem ellenőrizték elötte.
2022. nov. 7. 19:32
10/11 anonim válasza:
Majdnem egyidősek vagyunk, de sose zuhanyoztunk tesi után. Nem a szégyellősség miatt, hanem mert 3 osztályra jutott volna 2 zuhi kabin és mivel sose engedtek el minket korábban nem a tusolóra varással akartuk tölteni a 10 perces szünetet
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!