Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Van ilyesmi küzdősport? Vagy...

Van ilyesmi küzdősport? Vagy "harcstílus"?

Figyelt kérdés
Olyan küzdősport, vagy harcstílus érdekelne amiben az emberi test olyan pontjait célozzák az ütések, rúgások amivel olyan pontokat találunk el ahol sok idegvégződés van. Nem értek ezekhez, így nem tudom van-e ilyen, vagy hülyeség-e. Esetleg olyan küzdősport amivel ideiglenesen meglehet bénítani az ellenfelet. Igen, tudom, kicsit extrém amin elgondolkodtam de gondoltam megkérdem.

2022. szept. 26. 20:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
37%
Nem értek hozzá..De szerintem az ökölvívás ilyesmi.Ha kiütik az ellenfelet,akkor az magatehetetlen lesz ideiglenesen.
2022. szept. 26. 20:57
 2/11 anonim ***** válasza:
49%
Sajnos a valóság nem úgy működik, mint ahogy azt sokan elképzelik.
2022. szept. 26. 21:14
 3/11 A kérdező kommentje:
Próbáltam keresni interneten olyanokat hogy pontok az emberi testen, ahol sok az idegvégződés, stb... de nem adott ki érdemlegeset. Egy GYIK-s kérdésből tudtam meg hogy az állkapcsunknál van viszonylag sok idegvégződés és ennyi. Képzeletbe tökre jó meg minden, de ezek szerint gyakorlatban nagyon nincs ilyen?
2022. szept. 26. 21:18
 4/11 anonim ***** válasza:
46%
Asszem a shirayan vajramuthi ilyen.
2022. szept. 26. 22:29
 5/11 anonim ***** válasza:
48%

Nincs ilyen. Az emberi testen azok a gyenge pontok vannak, amiket a küzdősportok megcéloznak: állcsúcs, máj, gyomorszáj. Ennyi köbö. Lehet jönni a szemmel meg torokkal, de azokat sokkal nehezebb eltalálni, meg felesleges is. Most ha tételezzük fel utcán megtámad valaki/belédköt, akkor melyik a jobb opció: A) kinyomod az egyik szemét, végighallgatva a szenvedését és ezzel élete végéig megnyomorítottad, félig elvetted a látását, B) májon vered, 1 percre összerogyik és nehezen kap levegőt, te addig elsétálsz, utána pedig ő is sérülés nélkül hazasétál és átgondolja az életét, hogy megéri-e belekötni emberekbe.

Nolátod. Ezek a szar kungfu és karate szövegek, hogy "dE mI a SzEmRe mEgYüNk", mert attól halálosak, meg a torokra, az bullshit. Nyilván effektív valakit torkon verni és azzal akár megölni, de minek? Célozz 2 centivel feljebb állra és máris csak bealtatod. A te lelki világodnak is jobb lesz, hogy mégse öltél meg valakit.

Na, szóval remélem érted. Ezek vannak az emberi testen, amik támadható, gyenge felületek, ezeket támadják a küzdősportok is.

2022. szept. 27. 00:23
 6/11 anonim ***** válasza:

A 'szar kungfu meg karate' pont nem a szemre, meg torokra megy. Rengeteg támadható pont van az emberi testen, de közben mérlegelni kell az arányosságot is.

Meglehet úgy ütni valakinek a karját (egy izmot a könyök felet és a könyök alatt, a karon), hogy átmenetileg lezsibbadjon, de megbénítani egy sima ütés senkit nem fog. Ahhoz már izmot kellene vágni.

Szembe ütni is lehet, hogy nem nyomod ki senkinek a szemét (kézháttal), de ez is csak átmenetileg működik. Ezzel senkit nem fogsz tartósan megállítani, de arra jó, hogy el tudj futni.

2022. szept. 27. 07:23
 7/11 A kérdező kommentje:

Először is, mik ezek a random lepontozások?

És kedves 6-s, ilyenre gondoltam. Például könyökön olyan pont amitől elkezd zsibbadni a keze, érted. És nem végleges bénításra gondoltam, nem tudom elmondtam-e, de nagy eséllyel nem, bocsánat. Úgy értettem hogy pl 30-40 másodpercre akár megbénítani a kezét, ne tudja használni kb.

2022. szept. 27. 14:58
 8/11 anonim ***** válasza:
Vannak ilyen nyomáspontok, viszont egy valós küzdelmi helyzetben szinte lehetetlen hatékonyan támadni őket. Maximum olyat tudok elképzelni, hogy te akarsz rátámadni valakire, és rövid időre olyan fájdalmat vagy idegzsibbadást okozni neki, hogy ezalatt rendesen összeverhesd.
2022. szept. 27. 15:11
 9/11 A kérdező kommentje:

Nem mindegy milyen küzdelem azért, lehet hogy pont nem védekezik azokon a pontokon és hamarabb megtámadható. Pl elég 1-2 ilyen pontot eltalálni és ha már zsibbadást kezd érezni, lehet gyengül a védelme, ereje kis időre. Eztán meg jöhetnek a rendes ütések. Na de a kérdésem xd

Tudtok mellékelni oldalt, vagy bármit, amiből tanulhatok ezekről a pontokról? Igazából szimplán érdekel az utóbbi időben

2022. szept. 27. 18:17
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem teljesen értek egyet 8-as. Vannak helyek, ahova nem lehet edzeni és igenis hasznos ismerni ezeket a gyenge pontokat. Persze a siker sok mindentől függ: milyen vastag a támadó ruházata, milyen cipő van rajta, izomzata mennyire kötött, fájdalom tűrő képessége milyen.

Vitál pontoknak hívják. #6 voltam.

2022. szept. 27. 22:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!