Van ilyesmi küzdősport? Vagy "harcstílus"?
Nincs ilyen. Az emberi testen azok a gyenge pontok vannak, amiket a küzdősportok megcéloznak: állcsúcs, máj, gyomorszáj. Ennyi köbö. Lehet jönni a szemmel meg torokkal, de azokat sokkal nehezebb eltalálni, meg felesleges is. Most ha tételezzük fel utcán megtámad valaki/belédköt, akkor melyik a jobb opció: A) kinyomod az egyik szemét, végighallgatva a szenvedését és ezzel élete végéig megnyomorítottad, félig elvetted a látását, B) májon vered, 1 percre összerogyik és nehezen kap levegőt, te addig elsétálsz, utána pedig ő is sérülés nélkül hazasétál és átgondolja az életét, hogy megéri-e belekötni emberekbe.
Nolátod. Ezek a szar kungfu és karate szövegek, hogy "dE mI a SzEmRe mEgYüNk", mert attól halálosak, meg a torokra, az bullshit. Nyilván effektív valakit torkon verni és azzal akár megölni, de minek? Célozz 2 centivel feljebb állra és máris csak bealtatod. A te lelki világodnak is jobb lesz, hogy mégse öltél meg valakit.
Na, szóval remélem érted. Ezek vannak az emberi testen, amik támadható, gyenge felületek, ezeket támadják a küzdősportok is.
A 'szar kungfu meg karate' pont nem a szemre, meg torokra megy. Rengeteg támadható pont van az emberi testen, de közben mérlegelni kell az arányosságot is.
Meglehet úgy ütni valakinek a karját (egy izmot a könyök felet és a könyök alatt, a karon), hogy átmenetileg lezsibbadjon, de megbénítani egy sima ütés senkit nem fog. Ahhoz már izmot kellene vágni.
Szembe ütni is lehet, hogy nem nyomod ki senkinek a szemét (kézháttal), de ez is csak átmenetileg működik. Ezzel senkit nem fogsz tartósan megállítani, de arra jó, hogy el tudj futni.
Először is, mik ezek a random lepontozások?
És kedves 6-s, ilyenre gondoltam. Például könyökön olyan pont amitől elkezd zsibbadni a keze, érted. És nem végleges bénításra gondoltam, nem tudom elmondtam-e, de nagy eséllyel nem, bocsánat. Úgy értettem hogy pl 30-40 másodpercre akár megbénítani a kezét, ne tudja használni kb.
Nem mindegy milyen küzdelem azért, lehet hogy pont nem védekezik azokon a pontokon és hamarabb megtámadható. Pl elég 1-2 ilyen pontot eltalálni és ha már zsibbadást kezd érezni, lehet gyengül a védelme, ereje kis időre. Eztán meg jöhetnek a rendes ütések. Na de a kérdésem xd
Tudtok mellékelni oldalt, vagy bármit, amiből tanulhatok ezekről a pontokról? Igazából szimplán érdekel az utóbbi időben
Nem teljesen értek egyet 8-as. Vannak helyek, ahova nem lehet edzeni és igenis hasznos ismerni ezeket a gyenge pontokat. Persze a siker sok mindentől függ: milyen vastag a támadó ruházata, milyen cipő van rajta, izomzata mennyire kötött, fájdalom tűrő képessége milyen.
Vitál pontoknak hívják. #6 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!