Állóképességet, terhelhetőséget mennyire lehet fejleszteni 30 felett?
Túrán egy emelkedőn mások beszélgetnek, én már a hátsómon is veszem a levegőt és esetleg enyhén szédülök is. Lépcsőn még az elhízott, sohasem mozgónak sincs baja, én már zihálok. Emelkedőn bicajjal lehagy a többi kerékpáros. Ha épp nem tolom a bicajt... Lassan futok és lassan is fejlődöm a futásban.
Az izmaim is nagyon gyengék (ezt mondta is szakember gyerekkoromban a hátamra), a combizmaim főként és a terhelhetőségem is nulla. Vagyis a hirtelen nagy terheléseket nem bírom.
A kérdésemet az ihlette, hogy pont most találtam meg egy kardiológus előadását, amiben valami olyasmit mond, hogy a szív egy bizonyos tulajdonsága (kapillarizáció volt, jelentsen az bármit is a gyakorlatban, kapilláris erek fejlődése gondolom, de az mindig tart, nem?) 14 éves korig fejleszthető és utána, főleg felnőtt korban már nem.
A vázizmokra is olyat hallottam, hogy a sejtek darabszáma (?) nem nő, hanem csak a meglevők mérete.
Szeretek olykor túrázni, nagyon szeretek barátokkal bicajozni, vannak terveim a futással, úszással, de mindbe belerondít, hogy vékonyként, rendszeres edzéssel és mielőtt írnátok, normális étkezéssel se javul a helyzet igazán.
Csak annyira lihegni lépcsőn, mint az átlag.
Átlagosan bírni az emelkedőket bicajjal vagy túrán.
2 - 2:10-es félmaraton, bár az az egészségeseknek is nagyon jó idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!