Hogyan fejlődjek futásban?
Figyelt kérdés
Kb 2 hete kezdtem a futást, inkább kocogást, de egyelőre csak 2,5 km-t tudok lefutni 1 rövid pihenéssel. Szeretnék sokkal többet futni, és gyorsabban is. De most csak olyan, mintha visszafejlődtem volna, már sokkal jobban el is fáradok, bár ez lehet a nagy melegtől is, mert ha meleg van akkor alig kapok levegőt kocogás közben. Viszont amikor hideg volt, akkor sokkal jobban teljesítettem, mint máskor. Hogyan fejlődhetnék abban, hogy többet és gyorsabban bírják futni?2022. aug. 19. 16:59
1/1 anonim válasza:
Apró lépésekkel, célokkal. Ne rögtön 20 perccel vagy 3 km-rel akarj többet futni :)
Én a kezdetekben úgy csináltam, hogy kB. 2 hetente emeltem 5 perccel az időtartamot. A kezdeti 10 percből mára 1 egyenletes, közepes tempójú futás lett.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!