Hogy javítsak a futóteljesítményemen?
Van rajtam 20 kg túlsúly, dolgozom rajta, hogy lejjebb menjen. 4 hónapja járok futni, heti kb 3-4x, változó.
Az elején szinte egy percet sem tudtam lefutni levegőkapkodás nélkül, mostanra jutottam el oda, hogy 3 percet futok, 1-2 percet sétálok, ezt kb 40-45 percen keresztül tudom tartani.
Elég elkeserítő az állóképességem, és idegesít, hogy 4 hónap alatt csak ilyen szintre tudtam eljutni. Soha életemben ezelőtt nem sportoltam, csak alkalmi jelleggel.
Mit tudok tenni, hogy javuljon az eredményem?
Dobd ki a fehér kenyeret, a fehér rizst, krumplit, nokedlit, tésztát. Vegyél rozsos, barna, teljes kiőrlésű kenyeret, barna rizst, kölest, hajdinát, bulgurt, kuszkuszt, salátát, mirelit zöldségkeveréket. Ne tegyél cukrod a teádba, kávédba. Ha van lelkierőd, akár teljesen hanyagold az édességeket.
Már ettől sokat fogynál.
Lassan, nagyon lassan fuss, nézd a pulzusodat, méresd be a zónáidat vagy keress pulzustartományokat a neten (így pontatlanabb) vagy alkalmazd a beszédtesztet: tudnod kell kényelmesen beszélni, illetve orron át venni a levegőt 3-3 lépés ütemre, akkor vagy rendben. Nem baj, ha ezért nagyon lassan kell kocognod, akár totyognod.
Ha kicsit is komolyabban érdekel a téma, keress a neten edzéstervet, akár futóedzőt!
Köszönöm, kipróbálom :)
A kifulladás, ami visszavesz belőlem, próbáltam más technikával lélegezni, de nem változott semmi.
Köszi a válaszokat, valami átkattant, ma le tudtam futni 20 percet egyben (csigatempoval, 7.5 km/h-s tempóval, de legalább sikerült)
😊
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!