Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miert nem birok megtartani...

Miert nem birok megtartani sulyokat?

Figyelt kérdés
Nem nem vagyok testepito, meg semmi ilyesmi, de soha sem volt problema nehezebb dolgokat felemelni. Viszont megtartani annal inkabb...nem birok semmit sem még 15kgot sem tartani, mert elkezdenek nagyon hamar fajni az izmaim. Mitol lehet ez es hogy lehetne fejleszteni?
2022. júl. 17. 21:32
 1/4 anonim ***** válasza:
Gyenge vagy, edzéssel.
2022. júl. 17. 22:30
 2/4 anonim ***** válasza:

Szerintem kezdj inkább kézi sulyzóval, akar 1-1.5kg körül. Sorozatos, kitartó edzessel az is fejleszti az izmot, aztán szépen lehet emelni. Plusz saját testsúlyos, fekvőtámasz, plank és hasonlók . Szépen fejlődni fog ez :) egyszerre ne akarj sokat, érezd mi az ami azért megizzaszt, érzed, de nem merít ki. Kezdetben inkább csak érezd, hogy azért hasznal a dolog, másnap úgy is lesz bőven izomlaz . Ebből indulj ki, érezni fogod, mi a komfortos növekedési ütem :) én pl évekkel ezelőtt kiemeltem nőként a saját testsulyom simán, akar többet is, most nem tudnám. Szépen elkezdtem újra :) most 10-15 kg körül

Használok sulyokat, de ez is másfél évbe kerult biztonságosan, meg talán itt elég is :) ez is szépen formál :)

2022. júl. 18. 02:13
 3/4 anonim ***** válasza:

Azért a "nehezebb dolgokat felemelni" nem mindegy hány kilót jelent. Egyébként, ha a dolgok megtartása jelent gondot, valószínűleg az alkarod a gyenge. Mondjuk ha már 15 kg-nál is fájnak az izmaid, akkor érdemes volna elkezdened edzeni külön alkarra is.

Ha valamit csak egyenesen tartasz vagy a fejed fölé emelsz, akkor ugyan szintén szerepet játszik az alkarod, de a vállad és pozíciótól függően a bicepszed, tricepszed, hátad is nagyobb terhelést kaphat ilyenkor. Nem mindegy, hogy hol érzed a fájdalmat.

2022. júl. 18. 09:53
 4/4 A kérdező kommentje:
Eloszor az alkaromban leginkabb elszor, de aztab feljebb is, majd a labaimban is elkezdebek fajni az izmok.
2022. júl. 18. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!