Miert nem birok megtartani sulyokat?
Szerintem kezdj inkább kézi sulyzóval, akar 1-1.5kg körül. Sorozatos, kitartó edzessel az is fejleszti az izmot, aztán szépen lehet emelni. Plusz saját testsúlyos, fekvőtámasz, plank és hasonlók . Szépen fejlődni fog ez :) egyszerre ne akarj sokat, érezd mi az ami azért megizzaszt, érzed, de nem merít ki. Kezdetben inkább csak érezd, hogy azért hasznal a dolog, másnap úgy is lesz bőven izomlaz . Ebből indulj ki, érezni fogod, mi a komfortos növekedési ütem :) én pl évekkel ezelőtt kiemeltem nőként a saját testsulyom simán, akar többet is, most nem tudnám. Szépen elkezdtem újra :) most 10-15 kg körül
Használok sulyokat, de ez is másfél évbe kerult biztonságosan, meg talán itt elég is :) ez is szépen formál :)
Azért a "nehezebb dolgokat felemelni" nem mindegy hány kilót jelent. Egyébként, ha a dolgok megtartása jelent gondot, valószínűleg az alkarod a gyenge. Mondjuk ha már 15 kg-nál is fájnak az izmaid, akkor érdemes volna elkezdened edzeni külön alkarra is.
Ha valamit csak egyenesen tartasz vagy a fejed fölé emelsz, akkor ugyan szintén szerepet játszik az alkarod, de a vállad és pozíciótól függően a bicepszed, tricepszed, hátad is nagyobb terhelést kaphat ilyenkor. Nem mindegy, hogy hol érzed a fájdalmat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!