Hogyan legyek jobb sakkban?
Figyelt kérdés
1,5 hónapja kezdtem el komolyabban sakkozni (tudom ez még elég kevés), de érdekelne hogy hogyan tudnék jól fejlődni. Miket kéne tanulnom? Érdemes lenne egy könyvre beruházni? Ha igen tudnátok ajánlani? Ha számít a korom 16 éves vagyok.2022. jún. 30. 23:09
1/3 anonim válasza:
Hát egy könyv jó lehet, de a neten is elég sok oktatóanyag van (főleg angolul), ami a legelejétől kezdi a dolgokat. Szerintem még az is fontos, hogy minél több meccset játssz, valamint jobb játékosoknak a játszmáit is nézheted, akár YouTube-on és tanulhatsz néhány stratégiát tőlük. Én a chess.com -ot tudom ajánlani, ott van oktatóanyag (sajnos ingyenesen csak hetente 1 leckét tudsz megnézni), tudsz játszani veled egyszintű játékosokkal (ha nyersz pontokat kapsz, ezáltal folyamatosan erősebb ellenfeleket is), valamint egy algoritmus minden meccsed után (ha nincs előfizetésed, akkor naponta csak egyszer) kiértékeli a játszmádat (tehát ezáltal is tudsz tanulni) és ingyenes. Persze ha ingyen használod, akkor, korlátoltabbak a lehetőségeid, de még úgy is nagyon jó dolog szerintem.
2/3 anonim válasza:
Az elején érdemes lehet megtanulni az egyszerűbb sakkmegnyitásokat.
3/3 anonim válasza:
A sakkjáték elemei című könyvet tudnám neked ajánlani.
Asztalos Lajos és Bán Jenő a szerzők.
Ha a könyvben leírtakat kipörgeted egy online sakktáblán, és rögzíted képernyőrögzítővel a fejezeteket. Garantáltan lesz a fejlődés!
Én megcsináltam bő nyolc hónap alatt, és 1400-ról egészen
1800-ig felugrott az Élő pontom, amit + -50-el stabilan tudok is tartani.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!