Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Létezhet, hogy soha nem fog...

Létezhet, hogy soha nem fog kerekedni a fenekem?

Figyelt kérdés

Évek óta biciklizem heti 4-5 órát, emellett kisebb gyakorlatokat végzek. Kis felülés, gugolás.

Az utóbbi 4 hónapban elhatároztam, hogy nagyobb hangsúlyt fektetek a fenék formálásra. Rengeteg gyakorlatot elvegzek becsületesen, amik fent vannak interneten, nem lustálkodom, csinálom de semmi eredmény. Egyszerűen nem formálódik hanem mondig lapos, nyújtott formájú marad. Legyek több türelemmel vagy van valami amire kiemelten figyelnem kéne?

35 éves nő vagyok, 56 kg, 177 cm

2022. jún. 16. 10:18
 1/5 anonim ***** válasza:
82%

Az izmaid alakjának, tapadásának, eredésének genetikai determináltsága van.

Egyébként meg ha izmot akarsz növelni, formálni, akkor nem internetről látott "rengeteg gyakorlatot" kell egymásra dobálni, és azokat csinálni, mint az őrült, hanem egy progresszív, egyénre szabott edzésterv mentén kell dolgozni. Ráadásul az nem működik, hogy kiválasztasz egy testrészt (jelen esetben a fenekedet), és azt célzottan, kiemelve szétbombázod ezernyi buta gyakorlattal, a többi izomcsoportod pedig csak úgy van. Egy edzésterv komplex, szisztémás, minden izomra kiterjedő programot kell, hogy nyújtson, különben felborul az izomegyensúly, és abból számos reumatológiai/ortopédiai problémád fog származni.

Ja és a felülést még most, 35 évesen hagyd abba. Értelmetlen, felesleges gyakorlat, de legalább tönkreteszi a porckorongjaidat. Ha te is tipikusan "poci-popsi" csaj vagy, akkor ott a plank.

2022. jún. 16. 10:24
 2/5 anonim ***** válasza:
86%
Progresszív súlyzós edzés kell hozzá, enyhe kalóriapluszos étkezéssel és magas fehérjebevitellel. Internetes kis otthoni gyakorlatoktól természetesen az életben nem lesz kerek.
2022. jún. 16. 10:26
 3/5 A kérdező kommentje:

Aztaaa, nem hittem volna, hogy kapok itt ilyen egyenes, hosszú választ. Köszönöm szépen mindkettőtöknek! Igen, én is ereztem, hogy ez így nem kóser de egyáltalán nem értek a tesformáláshoz, ez volt életem első ilyen jellegű kérdése.

Köszönöm még egyszer!

2022. jún. 16. 10:48
 4/5 anonim ***** válasza:
74%
amit a többiek írtak... minimális kalóriatöbblet mindenképp kell, csak akkor tud izom épülni és ezzel együtt zsír is fog feljönni. Hogy pontosan hova megy a zsír az szerencse kérdése, de könnyen lehet hogy seggre/combra fog jönni. Gyakorlatnak merevlábas felhúzás és csípőemelés súllyal amit legtöbbet segít rajta. De minden alapgyakorlatot csinálj szerintem (guggolás, konvencionális felhúzás, fekvenyomás stb) mert jót tesz az alakodnak. Ezenkívül nyújtás, plank
2022. jún. 16. 11:38
 5/5 anonim ***** válasza:
Igen, létezhet.
2022. jún. 16. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!