Sok nőnek miért fontos az, hogy látszódjon az izomzat?
Egészséges (látványos) test = egészséges utód.
Ez egy evolúciós drive, nem tudatos döntés kérdése.
Mert izom=erő=védelem=biztonság neki és a gyerekeknek.
Evolúciós dologról van szó, nem tudatos. Olyan, minthogy neked jobban tetszik a szélesebb derék meg a nagyobb mell.
Valóban van benne evolúciós háttér, de nem csak erről van szó. Hisz ez a sok izom meg szálka ami manapság az ideál nem természetes. Úgy értem, hogy az ősembereknél is az volt az “ideál”, a vonzó a nőknek aki megtermett, erős, izmos. De hangsúlyoznám, hogy nem a szálka, a kocka has meg a kidülledő erek. Mert az ősember sem felülésezett, meg súlyzózott. Szimplán kellett a túléléshez az erőnlét. Ez az evolúciós része. Nem az instagram selfie izmok.
(Egyébként koronként, kultúránként változik az ideál. Volt, hogy a nőknél is minél kövérebb volt annál vonzóbbnak számított mert az bőségre utalt.)
A divat nagyon eltereli az ember ízlését akár rossz irányban is. Mint ez esetben. Nem a testépítés ellen mondom ezt, mert az teljesen oké. Hanem az a probléma, hogy azt tekintik normálisnak.
Kérdező! Én is sportolok egyébként de csak futás, bicikli, meg annyi súlyzós edzés ami normális formában tart. És én is kaptam már meg, hogy csak akkor számoljak eséllyel ha komolyabban elkezdek gyúrni. Hát az ilyeneket el kell küldeni a p.. -ba. Ja arról meg ne is beszéljünk, hogy nem mindenkinek van ideje komolyabban edzeni…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!