Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen kíméletes tornák,...

Milyen kíméletes tornák, edzések vannak?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Második gyermekem születése óta fel jött pár kiló. Őt császárral szültem és még most is érzékeny a hasam 2,5 év után és a hátam is fáj. Kb. 10 kilót szeretnék le adni a táplálkozásra próbálok oda figyelni. Úgy gondoltam egy kardió vagy egy aerobik féle jó lesz. Internetes videókból próbáltam párat, de ezután sokat késett a menszeszem aztán amikor meg jött iszonyúan fájdalmas lett pedig soha nem fájt. Most abba hagytam. A lényeg, hogy olyan mozgásformát keresek ami kevésbé intenzív, kevésbé megterhelő, de hatásos. Föleg a hasizmot szeretném edzeni, de úgy tűnik a hasprés csak bajt okozott nálam. Amúgy nem értek hozzá. Ettől függetlenül azt hiszem jót tesz a mozgás kívánom is. Mivel itthon vagyok a kicsivel ezért nem nagyon van módom sehova pl futni, edzőterembe el járni. Főleg este altatás után szoktam pár tornagyakorlatot csinálni.

Előre is köszönöm a választ és légyszi ne nevess ki. 😞

2022. máj. 24. 08:52
 1/6 anonim ***** válasza:

Gyógytorna. Rendbe kéne hozni a hátad először. Meg eleve kellenek a hát, derék izmok is a jó tartáshoz, laposabb hashoz. Utána kerékpározás jó lehet. Vagy jóga.

Ha még ilyen sok idő után is fáj, érzékeny a hasad, akkor érdemes lenne orvoshoz menni. A menzesz miatt is. Az se normális, ha nagyon fáj. Jó lenne utánajárni, hogy van-e valami nőgyógyászati probléma.

2022. máj. 24. 09:15
 2/6 A kérdező kommentje:
Nögyogyásznál nem túl rég voltam ő mindent rendben talált. Köszönöm szépen a választ.
2022. máj. 24. 09:56
 3/6 anonim ***** válasza:
És akkor mit mondott a fájdalmakra?
2022. máj. 24. 09:59
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem pszichés a fájdalom, meg a hegnél jobban feszülhetnek a szövetek. Kezdjed egy kis hasnyujtással, homorítva alkaron, mint a jógában, finoman szoktatsd hozzá a mozgáshoz és előbb mondjuk csak 10 hasprést csinálj. 1*-2* 8mp-et, 1*-2* 10 hasprés. Ha érzékenyedést érzel ne nyomd tovább a nyújtásd hagyd ott türelmesen és idővel alkalmazkodik a szervezeted hozzá. Ne felejtsd el a hátad és a lábaidat se. :)
2022. máj. 24. 15:27
 5/6 anonim ***** válasza:
Szakember fog tudni csak segíteni. Kérj beutalót gyógytornádzhoz, egy alkalom alatt is megtanulod mit szabad mit nem. És ha jobban vagy, akkor szerintem ducitornát keress. Vagy overweight tornát angolul. Azok általában minden szempontból kímélőek.
2022. máj. 24. 15:40
 6/6 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm szépen a választ. Igazából 2 hónapja kezdtem elég intenzíven. Előtte nem volt gond, akkor voltam orvosnál és akkor ő mondta, hogy egészséges vagyok, rendben van minden ezért is mertem elkezdeni.

Szerintem az volt a gond, hogy egyből nagyon megerőltettem magam. Nagyon jó tanácsokat mondtatok utána nézek. Az első nap volt fájdalmas, de most már nem fáj. Azért meg ijedtem. Visszább veszek. Szép napot és mégegyszer köszi.

2022. máj. 24. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!