Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A nagyképűség és a sport kéz...

A nagyképűség és a sport kéz a kézben jár? Miért nagyképűek azok akik sokat sportolnak?

Figyelt kérdés
Szép, hogy eredményeket tudnak felmutatni és teljesen jó, hogy van kitartásuk hozzá. Viszont miért nagyképűek, miért nézik le és kevesebbnek tartják azokat akik nem sportolnak és nem a sport a mindenük?
2022. máj. 1. 10:59
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem minden sportoló egyforma. Manapság viszont az élsporthoz rengeteg munka kell. A sportág ahol én versenyzek a világ legjobbjai 13 évesen már napi 4-5 órát edzenek. Természetes ilyen esetben, hogy a sportoló egy bizonyos környezetben nő fel, bizonyos viselkedési formát vesz fel. Mentálisan is úgy nevelik őket, hogy a sport az első, iskolából lehet kimaradni, de edzést nem lehet kihagyni. Kell egy halom önbizalom is, különben a sportoló soha nem lesz sikeres. Sportban a nem tudom megcsinálni, félek, nem vagyok képes rá gondolkozás nem működik.
2022. máj. 1. 11:09
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekkoromban profi csapat utánpótlásában sportoltam jópar évig. A helyzet az, hogy nem azok nagyképűek általában, akik sportolni kezdenek, majd keményen edzenek, hanem a sportolói közössegben van nagyon erős harc a pályán kívül, hogy kik a dominánsabb személyiségek, verbális módszerekkel kicsinálva a gyengébbeket, így rengeteg tehetséges, szorgalmas, de visszafogott ember kopik ki, hagyja abba, mert nem viseli el a társaságot, és maradnak a nagyképűbbek. Vannak kivételek, főelg az olyan flegmatikus személyiségű emberek, akikről lepattannak a nagyképűek támadásai, de nagyobb részt azért a nagyképűek maradnak.

A felnőtt hobbi sportolóknál sokkal ritkább a nagyképűség, legfeljebb azt látod annak, amikor lenézik a nagyon lusta emberek, de akin látják, hogy szeretne valamit, de még kezdő, azt bíztatni szokták.

2022. máj. 1. 18:09
 3/3 anonim ***** válasza:
52%
Nem igaz, barátnőm 20 évesen volt az első olimpiáján, mellette kitűnő tanuló. Egyetlen nagyképű félmondatot sem hallottam tőle
2022. máj. 2. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.