Hogyan lehet megoldani, hogy heti 3-4 napon eljusson futni az ember?
Félmaratonra készülnék.
Nagyon nehéz, mert munka mellett tanulok, baráti programok is vannak, hétvégén egyéb programok, sokszor esik az eső. A parkokba eljutni is idő.
Ezen a héten például voltam kedden és lettem volna csütörtökön, vasárnap, utóbbi napon hosszút, akár 14 kilométert. De baráti programok keresztülhúzták. :D Most ma és holnap tudok menni este, de ma esni fog és amúgy is, egymás után két nap nem olyan jó az én izmaimnak.
Ti hogyan oldjátok meg?
(Annyi, hogy csak munka UTÁN jöhet szóba.)
Egyébként 6 óra alvásokkal nagyon kicsinálod a szervezetedet, akkor is, ha napi 7 koffeines itallal úgy néz ki, mintha elnyomnád.
Aludni kell, nem szabad annyira rohanni, hogy azzal spórolsz.
Lubics Szilvi amit csinál, az szerintem túlzás. Egy öregkor határán levő élő csontváznak néz ki, a szívét és az ízületeit már tuti kicsinálta és lényegében az a szórakozás neki, hogy szenved.
Maximum arra jó, amit csinál, hogy másokat motivál az ő értelmes céljaikért való küzdésre. Mondjuk ezen a ponton az élsport nagyjáról is ez a véleményem.
Egyébként sulizom, orvosról-orvosra járok. Más dolgom is van.
Tegnap a környéken fért bele 6 km, de rossz volt, mert aszfalt, a levegő se olyan, bámulnak az emberek, a közbiztonság sem olyan, a járdán levő emberek és a kereszteződések miatt haladni sme lehet. Parkban körben ezerszer jobb.
Nem iszom koffeines italt :) Miért gondolod, hogy mindenkinek ugyanannyi az alvásigénye? Én egyszerűen felébredek ha 6 óránál többet alszom, mert ki vagyok pihenve. Ilyen a szervezetem. Hidd el, az emberi test nem hülye, ha kevés lenne az alvás, jelezné fáradtsággal. Persze van, hogy én is fáradt vagyok, de akkor huzamosabb ideig 3-4 órákat alszom. Akkor valóban jelez a szervezet, hogy most pihenni kell. De a 6 óra az nekem teljesen oké.
Ha meg nem fér bele neked a futás, akkor miért írtad be a kérdést? Olyan, mintha győzködnéd magad arról, hogy nem lehet megcsinálni. Meg lehet, csak akarni kell. Elmondtam én hogy csinálom, mások is megoldják család, munka mellett. Az nem igaz, hogy ha elmész egy nap futni, akkor már mást aznap nem tudsz csinálni. 5 perc felöltözni, 5 perc le, plusz a futás. Ha még fél-fél órát el is töltesz a futás helyszínére utazással, akkor is max 2 óra megy el ezzel.Hacsak nem minden nap 12 órát dolgozol vagy tanulsz, ez bevállalható idő. Barátok meg majd alkalmazkodnak, ha épp edzel. Miért te alkalmazkodj mindig? Ők is tehetnek érted szívességet, ha fontos vagy nekik.
Értem, ha neked elegendő 6 óra alvás, csak arra kérlek, hogy ne abból indulj ki, hogy másnak is az! :)
Hazaérek 6 előtt picivel, elmegyek futni pl. a Városligetbe, ami pár megálló tőlem, hazaérek fél 8-ra, akkor már zuhany, vacsi, egy kicsi olvasgatás valamiről és fekvés.
Minden nap futok. Munka és minden más után. Vagy minden más(ok) közben.
Este futok, 18.00 után. Lakástól indulok, egy óra múlva már a zuhany alatt állok. Az időjárás nem érdekel, egyedül a jeges-csúszós időszak gáz, a simán többi megoldható. Csináld, ne keress kifogást. Hajrá.
47 N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!