Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Kb. mennyi ideig kell edzeni...

Kb. mennyi ideig kell edzeni egy átlag embernek, hogy 5 kilométert lefusson 20 percen belül?

Figyelt kérdés

28 éves férfi vagyok, újabban elkezdtem futni és láttam különböző felületeken a neten, hogy ki mennyi idő alatt futja a maratont illetve különböző távokat.

Sosem szoktam felkészülni egy futásra, ráadásul egy enyhe diétán is vagyok, tehát 100%-os top formában sosem szoktam lenni futás előtt. Nem tudom ez mennyire számít.

8 kilométert szoktam futni 1 óra alatt, de legutóbb kimentem egy futópályára és próbáltam egy magamhoz képest jó időt futni. 40 perc alatt 6 kilométer sikerült, szóval ha ebben a tempóban futok akkor 5 kilométert kb csak 33 perc alatt tudok lefutni.

20 és 33 perc között baromi nagy a különbség szóval felmerült, hogy ideális esetben mennyi ideig kéne edzenem, hogy elérjem a 20 percet? Egyébként nem vagyok túlsúlyos.

2022. ápr. 6. 12:58
 1/1 anonim ***** válasza:
80%
Én először 18 évesen kezdtem el futni, akkor nem futottam 5 km-es felmérőket, de 1.5 év kellett, hogy 3 ezren 16 percről 11:30-ig jussak. Később abbahagytam, aztán 31-32 évesen újrakezdtem, de nem 5k-ra, hanem félmaratonra majd maratonra készülve úgy 1 év kellett, míg meglett a 20 perc alatti 5 km. De 19 alá nem tudok menni, igaz nem is készülök célzottan rá, most a félmaratonból faragtam, ősszel a maratonból.
2022. ápr. 6. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!