Hany kilometerenként kell vezérmű szijat cserélni egy átlag személyautón?
Figyelt kérdés
2017. nov. 22. 12:29
1/10 anonim válasza:
Ez nagyon sok mindentől függ. Jó ha az alábbi tanácsot megfogadod és akkor nem érhet meglepetés: 6év vagy 60.000km!
2/10 anonim válasza:
az átlag személyautónak van egy gépkönyve, abban szerepel az összes szervizperiódus.
ha nincs ilyened, márkaszervizben érdeklődj.
3/10 anonim válasza:
60.000km-től 250.000km-ig (eddig ez volt a legtöbb, amit szíjas autó előírásaként láttam), bármi lehet a csereperiódus. Nagy átlagra TALÁN elmondható, hogy 100.000km környékén, de erre ne hagyatkozz, nézd meg, mit ír a saját autódra a szervizkönyv.
5/10 A kérdező kommentje:
A kérdést azért tettem fel mert a szervizben azt mondták, hogy 150ezer km.
Nem sok ez egy kicsit?
2017. nov. 22. 14:03
6/10 anonim válasza:
Egyáltalán nem, de ha esetleg elárulnád, mi a pontos típus, könnyebb dolgunk lenne. :-)
7/10 anonim válasza:
Az enyém könyve szerint 210 eKm a csereperiódus, mégis 150 eKm-nél cseréltettem.
8/10 anonim válasza:
Ez tökéletesen típusfüggő, nem lehet rá egy számot mondani. Az én kocsimban pl. 160.000 km-enknét, de más autóban ez lehet 60e is akár.
9/10 anonim válasza:
Nem sok. A legtöbb autóban 100-150ekm vagy 10 év szokott lenni. Egy átlag autóban, pl 1.6-os Astrában is ennyi.
Persze ez gyári szettre értendő. Valami olcsóbb utángyártottal, lehet hogy nem mernék ennyit elmenni.
Nekem idén januárban volt a csere 100ekm után. Semmi nem látszott a szíjon, nem lógott cafatokban vagy ilyesmi. A görgők is nagyon simán, puhán siklottak még.
10/10 anonim válasza:
A lényeg, hogy ne írd le, hogy milyen autó, milyen motorral, mert akkor véletlenül pontos választ is tudnék adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!