Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mi segíti az edzés utáni...

Mi segíti az edzés utáni regenerációt?

Figyelt kérdés

Az alváson és az étkezésen kívül?

Érdemes multivitamint vagy vasat , magnéziumot szedni , ha mostanában jobban megviseli az idegrendszeremet a konditermes edzés és nehezen regenerálódok , fáradékonyabb vagyok?

2022. ápr. 2. 18:48
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
62%
A nyújtás is segít edzés után...bár ezt nem írtad hogy nem csinálod.Ha csinálod fordíts rá kicsit nagyobb figyelmet.
2022. ápr. 2. 18:53
 2/15 anonim ***** válasza:
Pár perces jég fürdés
2022. ápr. 2. 18:57
 3/15 A kérdező kommentje:

Nyújtani is szoktam , bemelegiteni is. Izomlázam nem nagyon szokott lenni.

Kaja is rendben. Szintentarto kaloria felett eszem kicsivel.

A jégfürdő az sajnos nem kivitelezhető 😅

2022. ápr. 2. 19:03
 4/15 anonim ***** válasza:
42%

Magnézium mindenképpen. Abból alapból relatíve sok kell az embernek, napi olyan 300-400 mg. Ez akkor, ha nem csinálsz semmit. Ha edzel, akkor ennek többszöröse kell. Úgyhogy majdhogynem kötelező a magnézium. Én szedem is ezerrel. Reggel 500, este 500. Amikor nem szedtem, akkor volt is bajom. Ezen kívül fehérje.

Ezek természetesen csak kiegészítők, az étkezésre is figyelj oda.

2022. ápr. 2. 19:09
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Akkor nincs más.

Sok folyadék, rendes kaja.

És kész.

2022. ápr. 2. 19:10
 6/15 A kérdező kommentje:

Köszi, a magnéziumot kipróbálom.

Emellé esetleg one a day vagy daily one?

2022. ápr. 2. 19:49
 7/15 anonim ***** válasza:
51%

Ezek nagyon rosszul összeválogatott multivitaminok. Olyan mikrotápanyagok vannak bennük, amik gátolják egymás felszívódását. Valami fontos benne, de abból kevés dózis van, valami nem fontos benne, abból nagy dózis van. Felejtsd el ezeket a gyúrós márkák multivitaminjait. Magyarországon úgy amblokk a multivitamint, mint készítményt felejtsd el. Vedd meg külön a szükséges vitaminokat, nyomelemeket, ásványi anyagokat. De lehetőleg olyan táplálkozást folytass, aminek hála nem kell ezer különböző kiegészítőt nyomatnod.

De jobban jártál volna, ha az egészség kategóriába írod ki ezt a kérdést, mert ennek semmi köze a sporthoz. Itt regenerációról, étkezésről, vitaminokról, egészségről van szó.

2022. ápr. 2. 19:59
 8/15 A kérdező kommentje:

Akkor mit ajánlasz?

Az edzés utáni regeneracio felgyorsításához ötletelek.

2022. ápr. 2. 20:01
 9/15 anonim ***** válasza:
74%

Leírtam. Vedd meg külön a szükséges vitaminokat, nyomelemeket, ásványi anyagokat. De lehetőleg olyan táplálkozást folytass, aminek hála nem kell ezer különböző kiegészítőt nyomatnod.

Ha a táplálkozásod, az alvásod, a nyújtásod és a mobilizációd rendben van, mégsem tudsz regenerálódni, akkor nem edzel jól, nem jó a terved, túledzésben vagy. Változtass ezen. Illegális készítményeket nem fogok ajánlani, amik segítik a regenerációt.

2022. ápr. 2. 20:05
 10/15 A kérdező kommentje:

Jelenleg C és D vitamint szedek . Télen cinket és ennyi.

Nem tudom mire lehetne még szükségem , ezért kérdezem .

2022. ápr. 2. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!