Kondizás elött nagy mennyiségű rizs (szénhidrát) kondizás után tejsavó (fehérje) tömegnövelés várható tőle?

Az inzulincsúcson nagyon nem az!
2 részletben, 1 órán belül.

Természetesen izolátum.
A felszívódás a gyomorból azonnal megkezdődik és kb 1/4 óra a teljes hasznosulás.
A 100-120 g. dextróz miatt csúcson van az inzulinszint, így a bevitt tápanyagok 100% -ban hasznosulnak a sejtekben.
(glikogén betöltődés ill. protein szintézis az aminosavakból)

pontosabban. 100%ban felszívódnak, ha az a sok amino mind hasznosulna igen hamar nőne bárki.
Egyébként kissé keményen nyomod, én dextrózból nem mernék ennyit az inzulincsúcsot elérem 40-50 grammal is, meg nekem jobb a maltodextrin. (tudom, hogy az nem cukor)

Általában én is 50 g. körül küldöm a dextrózt és a proteint is. Csak tömegelésnél viszem fel.
Az inzulin a leg anabolikusabb hormon ami létezik.
Nem véletlenül tolják edzés után a 10-15 IU inzulinokat a klotyóban :-))))
Nem gáz a 100g. fölötti dextróz se, maximum kis hasmenést csinál eleinte, csak figyelni kell az 1 órán belüli kajálásra, mert hypoglikémiás állapotba kerülhetsz.
:-D
Magas inzulinszint mellett minden tápanyag beépül, sajnos a zsír is.
(ezért nem eszek WPC -t, csak WPI-t)

Az hogy minden tápanyag beépül az úgy hangzik, mintha azt mondanád, hogy az 50 gramm protein mind az izomba megy.
Azért egy doboz protein után ilyen szempontból kb egy mr olimpia méreted is lehetne:D
Értsd jól, hogy értettem. Felszívódik. Nem beépül.
50 gramm tejsavó izolátum kb 40-45 gramm tápanyag.
A leganabólikusabb hormon pedig a tesztoszteron, nem az inzulin sztem.
A 100 gramm dextróz pedig igencsak cukorbetegség felé vezető út lenne. Legalábbis nekem. Majdnem 110 kg vagyok lassacskán igen nagy méretekkel(izom:D:D), de egyszerre 50 grammnál több nem ment le a torkomon, és nem volt gond a fejlődéssel. Tömegeléskor például csak maltodextrint használok még kreatinhoz is, a nagyobb termetű testépítőknek a maltodextrin jobb sztem. Én legalábbis jobban csípem.

"Azért egy doboz protein után ilyen szempontból kb egy mr olimpia méreted is lehetne:D"
na jó, ez azért kissé túlzás volt tőlem, ugyhogy visszaszívom, de érted mit akarok mondani.

Eléggé eltúloztad :-)
Az izom nagyrészt sejtközi vízből áll, ezen kívül a legnagyobb szénhidrátraktár a szervezetben.
Aminosavak az izomsejtek felépítéséhez/regenerálásához kellenek. Edzés után ez kritikus.
("anabolikus ablak" kifejezést biztos ismered)
A tápanyag beépüléséért az inzulin felel. A tesztoszteron hatása ennél jóval összetettebb.
Ha kevés Ch-t viszel be edzés után, akkor a proteinturmixod nagy része "kárba veszhet", mivel a glükózszintet abból fogja a szervezet helyreállítani.
Ez diétában még jól is jön, hiszen nagy az energiaigénye és ott úgysem akarunk izmot növelni.
Tömegelésnél az 1g. / tskg dextróz a kiindulási alap.
Természetesen változhat ez is, attól függően, hogy mennyi energiát használtál el edzés során.
Egy nehéz lábedzésnél ez reális, kisebb izmoknál (kar, váll) akár kevesebb is elég lehet.
Kinek mi vált be...
Én edzés előtt pár perccel eszem egy kevés főtt rizst.
Ez azért jó mert nem terhelem a gyomrom, de energia is lesz annyi, amennyi kell, mivel az a kevés rizs azonnal elkezd dolgozni.
Utána jöhet a hús, vagy tojás stb...fehérje forrás
(aki szed mesterséges kiegészítőket, azoknak fehérje turmix)
A fehérje az izmok pihenésekor kell, hogy építse azokat.
Egyél sok rizst, meg tojást, meg húsokat(halat, csirkét, pulykát, marhát, disznót)
A tojás nyersen a legjobb szerintem(tapasztalat), úgy adja a legtöbb erőt.
Reggel 3-4 nyers tojás reggeli helyett is jó, délután 4-ig kibírod rajta, és még éhes sem leszel.
Ha nyersen eszed vigyáz hogy tuti helyről szerezd be, lehetőleg házi tojást, ne boltit!
Fontos a víz fogyasztás, minél több, annál jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!