Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Edzés mellizomra, némi segítség?

Edzés mellizomra, némi segítség?

Figyelt kérdés

Hi

Elkezdtem nemrég fogyókúrázni, és súlyleadás terén a mellemen lévő túlsúlyra picivel nagyobb odafigyelést szeretnék szentelni. Van itthon 2 db 10-10 kilós kézi súlyzóm, azokat szeretném használni, főként így: https://www.youtube.com/watch?v=iPsN1WEQ-Yo , hogy a zsírosabb mellektől hamarabb megszabaduljak. Azonban kissé tanácstalan vagyok, soha nem edzettem súlyzókkal, szeretnék ez ügyben némi segítséget kérni. Szeretném hozzátenni, hogy nem arra megyek, hogy kidolgozott testem lehessen, én ezt a mellizom edzést csak addig szeretném csinálni míg meg nem szabadulok a zsíros mellektől.

Arra lennék kíváncsi hogy mondjuk az a heti 3 alkalom amikor nekiesnék ennek az edzésnek, abban mi minden legyen benne, hogyan érdemes csinálni és a többi. Gondolom nem annyi az egész, hogy lefekszem a padra, és elkezdem a videón látható mozdulatot ismételgetni kipukkadásig.

2022. márc. 25. 15:42
 1/4 anonim ***** válasza:

Milyen fogyókúrát kezdtél el? Csak mert a "zsíros mellet" te semmilyen gyakorlattal nem fogod tudni eltűntetni, csak fogyással, azaz csak kalóriadeficittel. Jó lenne egy-két tudományos cikket elolvasni, mielőtt az ember belevág például egy fogyókúrába. A shopbuilder és a femina.hu nem tudományos oldal, csak jelezném. Hány kalóriát viszel be naponta? Makrotápanyagot is számolsz? Hogy épül fel a fogyókúrád?

Egyébként meg pont nem fogsz azzal semmit érni, hogy van két 10 kilós súlyzód. Minden izomcsoportot, minden mozgásmintát, minden gyakorlatot ezzel a két súlyzóval akarod lefedni? A fejlődéshez a célnak megfelelő étrend mellett progresszív edzés is kell. Ezt a progressziót hogyan akarod megteremteni két darab súlyzóval? Jobban jársz, ha belekezdesz a saját testsúlyos edzésbe, vagy ha mindenáron súlyzózni szeretnél, akkor iratkozz be egy konditerembe, különben semmilyen eredményt nem fogsz elérni.

Neked egy egyénre szabott kezdő edzéstervre van szükséged. Személyi edző felkeresése nem opció?

2022. márc. 25. 15:53
 2/4 A kérdező kommentje:
Dietetikushoz járok, ő ad nekem tanácsokat, étrendet stb, kb úgy 1800-2000 kalóriát viszek be egy nap. Apránként, de szépen haladok, csak egyedül a mellemnél nem veszek észre semmilyen javulást, ezért gondoltam arra laikusként hogy külön lehet arra a területre edzeni. Nem szeretek súlyzózni, túrázni vagy biciklizni járok én, szóval ebbe csak amiatt kezdtem volna bele, ha tudom hogy hatásosabb a zsíros mell ellen, de ezek szerint nem. Talán inkább akkor írnom kéne egy új kérdést kifejezetten arra rákérdezve, hogy mit lehet tenni a zsíros mell ellen.
2022. márc. 25. 16:06
 3/4 anonim ***** válasza:
Jobban jársz. Írd az egészség kategóriába, ott hamarabb kapsz tapasztalati segítséget.
2022. márc. 25. 16:07
 4/4 anonim ***** válasza:

most ez a divat, hogy mindenkit elkergetünk?

Amúgy pedig genetikailag kódolt, hogy hogyan - honnan - mennyit fogsz fogyni amíg kcal mínuszban vagy. Ha nem szeretsz edzeni nem is muszáj pont emiatt, de szerintem kezd el, hátha megtetszik. Adna egy kis tartást amitől jobban néznél ki, de normálisan izmot felpakolni csak kcal pluszban lehet, és hangsúlyosabb is lenne tőle a mell rész.

2022. márc. 25. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!