Gyengus embernek a 2 hónap kihagyás mennyire veszi vissza a teljesítményét?
COVID miatt.
Végre elkezdtek érkezni az eredmények.
Ráadásul hiányzik is a mozgás. Nagyon enyhén elkezdtem, de kevésnek, semminek érzem. Orvos szerint 120-nál semmiképp se legyen magasabb a pulzus tünetek megszűnése után 6 hétig.
Orvosnak igaza van! Én 1 hónapot vártam, elkezdtem lightyba edzeni és teljesen elment minden erőm. Végül 3 hónap kellett
Amikor elkezdtem viszaszokni tavaly március végén mentem edzeni először és május kozepere jott vissza a rwgi erőm
Most szinte csak Omikron van. Neked is az volt? Ha igen, akkor szard le. Az gyengébb, mint egy influenza, az orvosok túldaramtizálják a hatását, mert nem fogynak eléggé a vakcinák. Átmeneti, 1-2 hétig tartó gyengeséged nagy eséllyel lesz, ez minden betegség után így szokott lenni. Utána 99,9% hogy ugyan ott leszel, mint a kihagyás előtt. Én betegen is ugyanúgy edzettem, most Covid alatt is, meg régebben is, soha nem volt semmi bajom tőle, se másnak akik ugyanígy tettek. 120-as pulzuskorlátot nyugodtan elfelejtheted.
Kezdj neki óvatosabban, és majd meglátod hogy bírod. Növeld edzésről-edzésre az intenzitást. Lehet hogy már az első edzésen is bírni fogod teljes gőzzel, de lehet hogy pár hét kell a visszaszokáshoz. Teljesen ne engedd el az edzést, az fontos. Ha úgy érzed, hogy nem bírod, akkor vegyél vissza kicsit és úgy edz. Ha még tovább kihagyod, akkor még jobban el fogsz szokni tőle, és még nehezebb lesz újrakezdeni.
Nátha volt. Sőt, enyhe náthatünet esetén közben is edzek máskor.
Erős nátha volt 1 hétig, utána még 1 hét home office, kímélet és alapbetegségek miatt picit, de picit több köhögés.
Ezen a héten kezdtem nagyon-nagyon enyhe terheléssel.
Végül pár nap után kimozdultam otthonról, séta.
Majd futópadon óvatosan emelkedőn séta illetve taposógép 1,5 hétig. Majd guggolás és emelkedőn kevésbé óvatosan gyaloglás pár napig. Utána már (kb 3 héttel a vélt gyógyulás után) elmentem futni, ami milliószor jobban ment, mint vártam, sőt, mint a COVID előtt.
Szerencsére teljesen jól vagyok, csak még mindig köhögök, de már fél éve és más alapbetegségek miatt, sajnos ezt minden egyes felsőlégúti nyavalya felerősíti.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!