Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan szánjam rá magam, hogy...

Hogyan szánjam rá magam, hogy végül tényleg elkezdjek sportolni?

Figyelt kérdés
Régóta szeretnék elkezdeni sportolni, elsősorban valamilyen csoportos edzésre szeretnék járni. Ennek több oka is van: szeretnék javítani a külsőmön (elsősorban fogyni pár kilót), a szociális életemen (jelenleg nincsen körülöttem senki, nincsen kivel beszélgetni, programokat szervezni stb., egy átlag hétköznapon egyedül vagyok és tanulok, nem is találkozom senkivel) és a mentális egészségemen (depresszió, szorongás, és a stressz vagy a magány is egy plusz teher) is. Viszont pont emiatt nehéz számomra megtenni az első lépést. Nagyon sok negatív élményem van a sporttal kapcsolatban (főleg az iskolás évekből ugye, megaláztatások, csúfolódás, kiközösítés stb. a külsőm, teljesítményem vagy a kétbalkezességem miatt), illetve elég erős önbizalomhiányom van, félek mások véleményétől. Egyedül már többször belevágtam otthon ebbe-abba, de ezek a próbálkozások nem voltak hosszú életűek és gondoltam talán maga a csoport, a közeg, a rászánt pénz és idő is motiválna, nagyobb kedvem lenne hozzá és akár még élvezhetném is. Csak eddig el kell jutni... minden héten elhatározom magam, hogy akkor elmegyek, bejelentkezek, veszek egy bérletet stb. vagy minden félév elején eltervezem azt is, hogy felveszek egy sportot szabválnak, de mindig csak halogatom mert túlzottan félek tőle.
2022. febr. 19. 22:33
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ne hirtelen vágj bele egyből a közepébe, mert azzal csak kényszert raksz magadra. Úgy értem, hogy menj el több helyre is, próbálj ki többfélét, de ne vegyél egyből az első helyen egy féléves bérletet, amíg nem látod, hogy hol fogod magad valóban jól érezni.

A motiváció meg nem kívülről fog jönni, azt magadnak kell akarni. Ha sose mész el, mert félsz tőle, akkor soha nem fogod megtudni, hogy valójában milyen szuper is lehetne.

Ahova én járok, az egy sima fitnesz stúdió, és ott sokszor meg is lepődök, hogy a világon senkit nem érdekel, hogy mit csinál a másik ember. Mindenki edzeni megy oda, udvariasak egymással, pedig ott aztán van mindenféle ember.

2022. febr. 19. 23:57
 2/5 anonim ***** válasza:
Szép lassan kezdj el edzeni, elöször az is jó ha heti 1-2t betervezel aztán ha szép lassan növeled, étrendel ugyanez, ne egy nap alatt akard megváltani a világot mert ki fogsz égni
2022. febr. 20. 08:17
 3/5 A kérdező kommentje:
Egyelőre nem az edzés maga a probléma, hanem az, hogy egyáltalán elinduljak...
2022. febr. 20. 08:19
 4/5 anonim ***** válasza:
78%

De azon senki más nem tud neked segíteni.

Hiába írjuk itt, hogy emeld fel a hátsód, azt magadnak kell felemelni.

Szerintem egy lelki segítő sem ártana, mert nem vagy rendben magaddal.

2022. febr. 20. 08:51
 5/5 anonim ***** válasza:
55%

Azért mi nem tudunk helyetted edzeni, neked kell összeszedned magad.

Esztétika az egy dolog, de vagy összekapod magad és változtatsz vagy 20 éven bellül 2 emelet lépcsőzés után kiköpöd a tüdődet.

2022. febr. 20. 09:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!