Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Szerintetek aki nem szeret...

Szerintetek aki nem szeret sportolni, az ne is sportoljon?

Figyelt kérdés

Én egyre többet sportolok, némi hatása van is. Alapvetően elmondhatatlanul gyenge vagyok, azért csinálom. Konkrétan sima lépcsőzésnél vagy a Gellért-hegyen rengetegen mondták már, hogy menjek orvoshoz, mert ez a zihálás már nem normális. Ezért csinálom. Meg hipochondriából.

Viszont ugyanannyira utálom, mint mindenki más is, akinek nem valamilyen sport a hobbija.

2022. jan. 31. 23:20
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
93%
Le kell fogyni és akkor nem lesz gond. Az a lényeg, hogy mozogni kell rendszeresen, minél több izmot megmozgatva, minél változatosabb módokon. A legjobb az úszás, de kell sétálgatni, bicajozni, sakkozni, ping-pongozni, hajolgatni, törzskörzések, fekvőtámasz, sok mindent de nem kemény sportolás szerűen, hanem csak addig, amíg jól esik.
2022. jan. 31. 23:36
 2/13 A kérdező kommentje:
Nem igazán van szükségem fogyásra. :)
2022. jan. 31. 23:39
 3/13 anonim ***** válasza:
59%
A fizikai munka is jót tesz, mert az ülőmunka valóban legyengíti az embert.
2022. jan. 31. 23:41
 4/13 anonim ***** válasza:
34%

Dehogyis!

Senki nem szereti, de sportolni kell!

2022. febr. 1. 02:14
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mindenkinek találni a kell és találni tud egy nozgásformát amit szeret. De ezért is tenni kell. Próbálkoztam 21 éves koromig kézilabdaval, kosárral, gumiasztallal, úszással, ritmikus gimnadztikával balettal, focival, tollaslabdával, futással, kirándulással, biciklizéssel, lépcsőzőgéppel, aerobikkal és latin tánccal. 21 évesen elkezdtem személyi edzésre járni muszájbol (durva elhízás) és én magam sem hittem hogy ennyire megszeretem. Ma már mjnden alkalmat külön várok amikor mehetek edzeni. De hosszú volt az út amíg ezt megtaláltam.

Szerintem mindenkinek van olyan amit szeret. Ha nem is a standard sportok de pl trambulin, vagy egy kis kirándulás vagy bármi ami mozgás, jót tesz a szervezetnek.

2022. febr. 1. 10:35
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Én nem hiszek abban, hogy van olyan, aki nem szeret sportolni. Szerintem akik azt mondják, hogy nem szeretnek, azok vagy nem is próbáltak sose semmit, vagy csak nem találták meg azt a sportágat, ami hozzájuk illik.

Próbálgatni kell, aztán egyszer majd találsz olyat, amit imádni fogsz és minden nap az edzést fogod várni.

2022. febr. 1. 21:20
 7/13 A kérdező kommentje:
És ha én azt mondom, hogy nem hiszem el, hogy van olyan, aki nem szeret rajzolni?
2022. febr. 1. 21:24
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

#7: én nem szeretek rajzolni, ezt vállalom. mindig is utáltam, minden rajzóra kínszenvedés volt

viszont: imádok kézzel táblázatokat szerkeszteni "rajzolni", meg imádtam midnig szép koordinátarenszereket "rajzolni" a matek füzetemben. ez hasonló, mint hogy sport vs táncolás egy szórakozóhelyen vagy sport vs kirándulás. csak ki kell tágítani a látókört (#5 voltam)

2022. febr. 1. 21:34
 9/13 A kérdező kommentje:
Én akkor se hiszek abba, hogy mindenki szeret valamit sportolni. Ráadásul rendszeresen kell. Én első körben a rendszerességet rühellem.
2022. febr. 1. 21:38
 10/13 anonim ***** válasza:

Rengeteg sport van. Olyanok is, amiről 1000 %, hogy nem hallottál, meg persze én sem. Nyilván van rá esély, hogy valakinek a sok száz vagy ezer sport közül egyik se tetsszen, de nem valószínű. Én pl ki nem állhatom a labdajátékokat. Utáltam a tesi órákon a különböző sportokat, legyen az szekrényugrás vagy futás. Ha ezek közül kellett volna választanom, ugyanazt mondanám, mint te most. Szerencsére nem csak ennyi sport létezik. 10 éves korom óta rendszeresen sportolok, több sportot kipróbáltam, aztán most pár éve végre találtam kettőt is, amit imádok. Ennyi. Keresni kell.

Próbálkozni kell és a hozzáálláson kell változtatni. Ha úgy állsz hozzá, hogy gyenge vagy, meg nem szeretsz sportolni, akkor automatikusan bebeszéled magadnak és negatívan állsz majd hozzá. Ne úgy tekints a mozgásra, mint egy teherre. Sétálni nem szeretsz esetleg? El lehet menni valami erdőbe és gyors tempóban sétálni a természetben. Lehet biciklizni is mindentől távol, szép helyekre el lehet menni, nem csak a betondzsungelben lehet tekerni a bicikliutakon. Rengeteg lehetőséged van, csak ne legyél lusta keresni.

Legyen valami célod,ami motivál. Lehet az az is, hogy nem akarsz 60 évesen folyamatosan az sztkban sorban állni fájdalomcsillapítókért és egyéb finomságokért,mert mindened fáj. Vagy esetleg nem akarsz valami keringési rendszeri betegségben meghalni 55 évesen. Még tudnám sorolni,de szerintem már leesett, hogy miről beszélek. Másrészt a mentális egészséghez is sokat hozzátesz. Mozgás közben ugye boldogság hormonok szabadulnak fel,azaz jobb lesz a hangulatod. Jobbat fogsz aludni, azaz jobban fogod magad érezni nap közben, több energiád lesz, jobban fogod bírni a hétköznapi dolgokat. Emésztést is segíti...stb Rengeteg pozitívuma van, amik miatt sokkal jobban fogod magad érezni a bőrödben. A saját egészséged csak megér egy kis ,,kellemetlenséget", ameddig megtalálod azt a sportot, ami érdekel is.

A rajzos példádnak meg ehhez semmi köze. Rajzolni valaki vagy tud vagy nem. Rajzból viszont nincs több 100 fajta, úgyhogy elég gyorsan el lehet dönteni, hogy szereted-e vagy sem.

Úgyhogy én a helyedben már csak az egészséged miatt is próbálnék keresni valami sportot, mert később hidd el,bánni fogod. Utólag okos mindig mindenki, csak olyankor ugyebár már késő.

2022. febr. 1. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!