Nagyon faj a nyakam/vallam az iskolataskatol. Mit tegyek?
Gyógytorna, speciális-célzott nyújtó/erősítő gyakorlatok, adott esetben szakember felkeresése.
Próbáld meg úgy beállítani, meghúzni a táskád, hogy a lehető legkévésbé idézzel elő vagy fokozza a tüneteket. És tényleg csak az legyen belepakolva, ami feltétlenül szükséges a napodhoz. Sajnos a dugig pakolt hátizsákban való mindennapos létezés tényleg okoz reumatológiai diszfunkciókat. Nekem van egy izomletapadásom a lapockám környékén, ami biztos vagyok benne, hogy a sok évvel ezelőtti iskolás koromból származik a rohadt hátizsák miatt.
Gurulós táska nem lenne jó? A masszázs is biztos segítene .
Nekem is folyamatosan fájt a nyakam amíg hordani kellett .
Állítgasd a szíjat, hogy hogy a legkényelmesebb
Illetve ha tömegközlekedésen állsz, vársz, bármi, vedd le, tedd a lábad mellé
Végig a vonaton is rajtad van a táska? Az elég fájdalmasan hangzik. Mikor sulis voltam, mindig levettem a lábamhoz a földre, a két lábam közé. Egyik lábammat beleakasztottam a pámtjába nehogy kilopják alólam.
Hosszútávon pedig a hátizmok erősítésével és nyìjtásával, ugysnez nyakkal. Ha erősebbek a hátiznok, tudsz figyelni a helyes tartásra. Amikor nem tudod levenni mert pl sétálsz, akkor figyelj az egyenes tartásra, egyenes hátra.
Illetve az egészet okozhatja is egy rossz táska. Ha valami 3 cm vékony pántú divattáska akkor cseréld le csúnyábbra, aminek a háta és a pántjai párnázott. Ezek úgy vannak kialakitva hogy a táska súlya nem csak a vállra megy, hanem az egésh háton egyenletesen eloszlatja
Illetve amit még tudsz tenni, hogy napi 2szer átmozgatod magad. Egyenes lábbal egyenes háttal előrehajolsz törzsdöntésbe, fejed fölé kinyújtod a kezed és negfogsz abban a magasságban valami asztallapot pl. És így nyújtózól. A másik hogy leülsz térdelve a sarkadra és onnan előrehajolsz szintén nyújtott kezekkel és nyújtózol előre. Ez nyújtja a hátat
A nyakad úgy tudod óvatosan nyújtani hogy oldalra döntöd, amilyen irányba dontotted, azzal a kezzel huzod a vállad fele, a másik kéz pedig a test mellett lefele nyujtozik
Páros karkörzés, vállkörzés, malomkörzés mindig segíthet
Szóval egyenes tartásra koncentrálás, átmozgató gyakrolatok és egy ergonómikus táska amo segíteni fog azokban az időszakpkban amikor nem tudod letenni. (Allva is tedd le, ne csak amikor ülsz. Akkor legyen a hátadon amikor sétálsz stb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!