Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Nagyon faj a nyakam/vallam az...

Nagyon faj a nyakam/vallam az iskolataskatol. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nagyon fáj a nyakam az iskolataskatol. Mar ev elejen is ereztem, hogy nagyon huzza de most egyre rosszabb, mar nem csak akkor faj mikor rajtam van es utana egy kis ideig. Mostmar egesz nap este, reggel folyamatosan. Akkor faj ha valami hirtelen mozdulatot teszek a fejemmel vagy ha valamit a vallamra veszek. Reggelente 40 percet van a vallamon a kaputol a suliig, kozben leulni nem nagyon tudok, annyi ember van a vonaton. Hazafele mar tobbet kb egy ora alatt erek haza ez azert van mert kell varni kb egy 20 percet a vonatra, es utanna megint keves az esely arra hogy le tudjak ulni. Sajnos elegge forgalmas vonalon jarok. A suliban nincs sajat termunk igy bent se tudok hagyni konyveket. Mit tegyek?
2022. febr. 15. 11:05
 1/9 NTBS ***** válasza:
100%
Kevesebb dolgot pakolj be, de gondolom csak a szükségeseket viszed. Menj el és masszíroztasd meg, mert lehet, hogy valamid letapadt és azért fáj. Ha nem javul akkor orvos és röntgen, mert komolyabb bajod is lehet.
2022. febr. 15. 11:08
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Gyógytorna, speciális-célzott nyújtó/erősítő gyakorlatok, adott esetben szakember felkeresése.

Próbáld meg úgy beállítani, meghúzni a táskád, hogy a lehető legkévésbé idézzel elő vagy fokozza a tüneteket. És tényleg csak az legyen belepakolva, ami feltétlenül szükséges a napodhoz. Sajnos a dugig pakolt hátizsákban való mindennapos létezés tényleg okoz reumatológiai diszfunkciókat. Nekem van egy izomletapadásom a lapockám környékén, ami biztos vagyok benne, hogy a sok évvel ezelőtti iskolás koromból származik a rohadt hátizsák miatt.

2022. febr. 15. 11:14
 3/9 anonim ***** válasza:

Gurulós táska nem lenne jó? A masszázs is biztos segítene .

Nekem is folyamatosan fájt a nyakam amíg hordani kellett .

2022. febr. 15. 11:15
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Állítgasd a szíjat, hogy hogy a legkényelmesebb

Illetve ha tömegközlekedésen állsz, vársz, bármi, vedd le, tedd a lábad mellé

2022. febr. 15. 11:39
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
kend be lóbalzsammal. A táskát pedig tedd be a lábad közé a vonaton. Koszos lesz de ez van.
2022. febr. 15. 11:40
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Végig a vonaton is rajtad van a táska? Az elég fájdalmasan hangzik. Mikor sulis voltam, mindig levettem a lábamhoz a földre, a két lábam közé. Egyik lábammat beleakasztottam a pámtjába nehogy kilopják alólam.

Hosszútávon pedig a hátizmok erősítésével és nyìjtásával, ugysnez nyakkal. Ha erősebbek a hátiznok, tudsz figyelni a helyes tartásra. Amikor nem tudod levenni mert pl sétálsz, akkor figyelj az egyenes tartásra, egyenes hátra.

Illetve az egészet okozhatja is egy rossz táska. Ha valami 3 cm vékony pántú divattáska akkor cseréld le csúnyábbra, aminek a háta és a pántjai párnázott. Ezek úgy vannak kialakitva hogy a táska súlya nem csak a vállra megy, hanem az egésh háton egyenletesen eloszlatja

Illetve amit még tudsz tenni, hogy napi 2szer átmozgatod magad. Egyenes lábbal egyenes háttal előrehajolsz törzsdöntésbe, fejed fölé kinyújtod a kezed és negfogsz abban a magasságban valami asztallapot pl. És így nyújtózól. A másik hogy leülsz térdelve a sarkadra és onnan előrehajolsz szintén nyújtott kezekkel és nyújtózol előre. Ez nyújtja a hátat

A nyakad úgy tudod óvatosan nyújtani hogy oldalra döntöd, amilyen irányba dontotted, azzal a kezzel huzod a vállad fele, a másik kéz pedig a test mellett lefele nyujtozik

Páros karkörzés, vállkörzés, malomkörzés mindig segíthet

Szóval egyenes tartásra koncentrálás, átmozgató gyakrolatok és egy ergonómikus táska amo segíteni fog azokban az időszakpkban amikor nem tudod letenni. (Allva is tedd le, ne csak amikor ülsz. Akkor legyen a hátadon amikor sétálsz stb)

2022. febr. 15. 12:00
 7/9 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat!
2022. febr. 15. 15:11
 8/9 anonim ***** válasza:
A suliban nincs szekrény?
2022. febr. 18. 21:52
 9/9 anonim ***** válasza:
Na mi lett kérdező? van itt még valaki ?
2022. febr. 19. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!