Segítség mit tehetek ellene?
Sziasztok mit tegyek ellene?
14 éves koromban kezdem el edzeni edzoterembe leginkább a futopadot használtam sosem volt sérülésem kivéve a térdemnél ami nem volt vészes...napokban nemrég vissza tértem edzeni kb 3 hete
És a sípcsontom eljezdett fájni futás közben és utanna ia érezhető volt,napról napra erősebb volt (nem nyújtottam lehet ez az oka )majd elkezdtem jelezni kenőcsöt használtam rá,fájdalom elleni gyógyszert szedtem 2 hétig pihentem otthon és el is múlt ! Vissza mentem edzeni és moatmar bemelegitek és nyújtok is előtte utanna és megint vissza tért a fájdalom ugyanúgy..mit tudnék ellene tenni? Legutóbb mielőtt elkezdzem volna pihenni nwmis tudtam már futni sem annyira fájt és haza kellett mennem és akkor pihentem 2 hetet..
Veletek is volt már ilyen?
Bocsi ha helytelenül írok de fáradt vagyok és gyorsan ki szerettem volna írni a kérdést
Utóirat a bal lábamnal fáj a sípcsont. Fiatal vagyok 20 éves
Ha nem tört el, akkor nem a sípcsontod fájt, hanem a környéki izom vagy ín. Általában a tibialis fájdama szokott egyébként ilyen jellegű problémát okozni, pláne futóknál.
És hát igen, alapos bemelegítés, kielégítő nyújtás, célnak megfelelő cipő és fokozatosság nélkül a futás többet árt, mint amennyit használ. Ha ezek közül csak egy nem stimmel, akkor már lehetnek nagyon szar napjai/hetei a lábadnak, úgyhogy már csak ezért is komolyan venném. Továbbá figyelni kell az ALAPOS és a KIELÉGÍTŐ szavakra is, mert ha ezek a jelzők nem illenek rá a te bemelegítésedre/nyújtásodra, akkor azok nem érnek semmit. Ezeket a dolgokat meg kell tanulni, ezek ugyannyira fontosak, mint maga a futástechnika. Továbbá beszerezhetnél egy hengert vagy egy masszázs labdát is, és azzal a tibialist, meg egyébként tulajdonképpen minden izmot frankón szét tudnál masszírozni, ami minden szempontból előnyös lenne.
Nyújts sokat, pláne az érintett területet. Nézz akár gyógytorna/stretching videókat YouTube-on, hátha ellesel jó gyakorlatokat, hengerezz, használj masszázs labdát, de ha 2 héten belül nem múlik, akkor irány a doki vagy a gyógytornász, és ő majd segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!