Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mekkora súlyzót lenne érdemes...

Mekkora súlyzót lenne érdemes vennem sz.erintetek?

Figyelt kérdés
Kisebb termetű nő vagyok és otthon edzek. Még a kezdetek kezdetén 2×1.5 kilóval kezdtem, aztán 2x4, majd 2x7.5, most pedig 2x12.5 kg. Erre az utóbbira nem rég váltottam, de sajnos tönkrement (szerelhető súlyzó). Szeretnék helyette egy nem szerelhetőt venni, nekem ez biztonság szempontból is jobb, mindenképpen megbántam már a szerelhetőt. Jó lett volna, ha ezt a mostanit, 2x12.5 kg-ot tudtam volna még használni jópár hónapig, és mikor már amúgy is kezdtem volna kinőni, akkor váltottam volna 2x15 kg-ra vagy hasonló. Így viszont dilemmában vagyok, mert ezt még nagyon nem nőttem ki, tehát elvileg ugyanekkorát volna jó vennem...de a 2x15 kg pl.csak 4-5000 Ft-tal drágább, mint a 2x12.5 kg. Félek ha megveszem a kisebbet, viszonylag hamar kinövöm, és azért nem olcsó...ha viszont a nagyobbat, félek, hogy alig fogom tudni használni, mert még nem vagyok hozzá elég erős. A 2×4 és 2x7.5 most is megvannak és használom is őket, főleg olyan felsőtest gyakorlatokhoz, amikhez a nagy már túl nehéz. Lehet hogy furcsa lenne, hogy 2x7.5 után egyből egy ilyen nagy ugrással jön a 2x15...na jól elbeszélgetek itt magammal, kiírom inkább a kérdést :D Tényleg dilemmában vagyok. Azt légyszi ne írjátok, hogy eddzek teremben és akkor még van oldva a súlyhasználat, most tényleg itthonra szeretnék új súlyt venni.
2022. jan. 26. 22:20
 1/6 anonim ***** válasza:
7%

Egy 50 és egy 60kg súlyzót párban.

Azzal odeversz az edzés bratyesz!

2022. jan. 26. 22:22
 2/6 anonim ***** válasza:
60%

Nekem van két szerelhetőm amik 14 éve tökéletesen működnek, nem értem mi a gond vagy hogy hogyan tudna tönkremenni.

Szerintem adott súlyt nincs értelme otthonra venni, van ezerféle gyakorlat. Nyilván az a súly amivel oldalemelést csinálsz nem lesz elég tárogatáshoz.

Bocs hogy ha nem hasznos a válaszom de valószínűleg az edzéseden kéne variálni.

2022. jan. 26. 22:28
 3/6 anonim ***** válasza:
Szerintem a 2x15 kg-os súlyzót szerezd be, legalább is én azt tenném. Eleinte kevesebbet emeled, hozzá erősödsz idővel. Ezt akár egy, másfél vagy két évig is ki tudod használni. Kisebb tömegű súlyzót hamar kinőnéd szerintem. Ahogy olvasom kérdésedben, eléggé gyorsan erősodsz.
2022. jan. 27. 05:09
 4/6 Humor Herold ***** válasza:

Hát azért lenne érdemes szerelhető súlyzót venni, mert annak a súlyát tudod növelni, csökkenteni.Mert vannak olyan gyakorlatok is,amelyeket inkább kisebb súlyokkal érdemesebb elvégezni.

Megbízható szerelhető súlyzó és akkor ahhoz bármikor tudsz venni súlyokat ha már úgy érzed kevés.Ez így árbarátabb mint hogy beszerezz 20 fix súlyzót.

2022. jan. 27. 06:02
 5/6 anonim ***** válasza:
Igazából én is a szerelhető súlyzót javasoltam volna, de írta a kérdező, hogy olyat nem szívesen venne. Nekem is szerelhető van, semmi gond nincs vele, pedig legalább 10 éve meg van.
2022. jan. 27. 07:55
 6/6 anonim ***** válasza:

Hát, ahogy a súlytárcsák árai mennek felfelé mostanában, a következő 10 kilós tárcsákat otthonra magamnak fogom önteni betonból, az is biztos.

(Bocsi, tudom, h nem ez volt a kérdés)

:)

2022. jan. 27. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!