Életemben sosem mozogtam, most ezen változtatni akarok. Nem vagyok túlsúlyos. Minden nap legalább fél-egy órát tornázok itthon, súlyzóval, saját súllyal. Másnak is ilyen rohadt nehéz volt mozgatni a testét?
Csinálom tovább a kellemetlen érzés ellenére is, de akkor meg elkezdem a csillagokat látni meg úgy érzem, hogy összeesek, le kell üljek egy percre. Kezdőknek való gyakorlatokat végzek.
Ez mennyi idő után múlik el?
Tipikus hiba,amit elkövetsz. Nem szabad, hogy csillagokat láss, és az ájulás érzés sem normális edzés közben.
Kellemes fáradtság az, amit érezned kell. Ha már légszomj, szédülés, remegés érzés lép fel,hagyd abba a gyakorlatot, pihenj! Nem azzal leszel edzettebb, ha minden edzésbe beledöglesz.
Kezdőként inkább menj edzőterembe, keress egy edzőt, aki megtanít edzeni. Utána otthon is csinálhatod, ha van motivációd.
#1 leírása nagyon hasonlít rám.. 🙈
Köszönöm a válaszokat. Keresni fogok egy edzőt, bár eddig nem mertem terembe menni, mert nem szerettem volna leégetni magamat, hogy ilyen gyenge puding vagyok.
A súlyzós gyakorlatoknál kis remegés van csak, az nem rossz érzés, viszont a padralépés, guggolás stb közben egy idő után becsillagosodik minden. (Ha valami nehéz munkát végzek, akkor is ez történik)
Láthatsz attól is csillagokat, hogy feküdtél és felpattansz. Valaki nem szereti az ilyeneket.
Pár éve térdműtétet követő gyogytorna után javasolták, hogy menjek le terembe még 2-3 hetet, hogy valóban visszaerősödjön a térd körüli izomazatom. (Magyarán, hogy tudjak járni normálisan.)
Tehát kissé még rosszul járva, vékony kerékpáros alkattal mentem le. Senki ne, szólt semmit, csak pár alkalom után kiderült, hogy nem értették, hogy miért lábazok, amikor mindenkinél izmosabb lábaim vannak. Mutattam, hogy az egyik lábam szinte fele akkora, mint a másik.
Megmérem majd a vérnyomásom legközelebb, amikor érzem.
#6 ilyen ritkán megesik velem, de gyakorlat közben, amikor ez történt, akkor álltam végig.
...hello...ifju leendo titan...udvozlet a pokember kepzestol
zakar vagyok... hasonlo an en is elkezdtem...
almodozas rajzolgatasok izmos es mozgekony emberekrol...
kukkolas peldak utan...
evekbe telt mig raszantam magam hogy rendszeres idokozonkent kicsit tobbet mozgok mint amennyit termel a zsiradek kezelo kis robot...
tiltakozik ne mar... most pihenj... majd holnap es holnap...
es meg csak ezt erted el...ne gondold mar hogy te vagy aki lehetnel...
alacsony vekony szemuveges kicsit vezna zsirosodasra lustasagra hajlamos ..eselytelen voltam... megmosolyogtak az edzo teremben es lesnek a szabadteri fitness parkban is... na ki ez aki kiserletezik...
kozben ujabb modszereket talalok ki es gyogy tornabol iskolai majd egyre temposabb ra valtok...
a lelegzetem es a szivveresem...es a hideghez valo alkalmazkodasom igazolja... onmagam szuper hose leszek...
az fb n fotot is kozoltem... azt mondtak korom hoz kepest jol nezek ki... :)
ma sem vagyok kolosszus vagy jackie chan de eronletem eleg elfogadhato...
elhatarozom ujra hogy nem izmos es nem vonzo modell akarok lenni...aki versenyzik a szep bigek elismereseert...
csupan mozgekony es munka kepes nelkulozhetetlen penz termelo
es az ikigai alapjan amig lehet mozgekony evtizedekig...
nem art ha neha megeroltetem a biztonsagos gyakorlatokat...
kicsit leirom az edzes tervem elveit
nehez leirni hogy mit szoktam de fogadd el egyenlore amit javaslok
es sajat magad is kidolgozhatod a tervet
a szeriazas kb azt jelenti csinalsz 3 at 3 at bizonyos gyakorlatbol majd emeled ... ha konnyu 4 et... 4 et... ha konnyu 5ot 5 ot...
ha meg van a faradasi szam...amit kis pihenessel ujra tudsz ismetelni
megjegyzed hogy eljutottal ide es nem volt serules...tartod... es ezt tobbszor 2 naponta megismetled
mig el nem jutsz az elvarosokhoz...
nezz korul korod sulyod felkeszultseged nem tul extrem peldak kal
na ezutan johet melyik izmod birja a tobb perces mozgatast
es hol vagy gyengebb es hol tudsz fejlodni
na ez vilagos? megeri hiddd el
fekvo tamaszbol...
csak 10 et bemelegitesnek es ameddig birom csak +5db...kozben lazito gyakorlatok
nem muszaly szamolni sem
felülesbol is 4db... 40db ig utanna pihenek... majd 10...+10 et mig erzem hogy feszul a lathatlan izom es kellemes izzadas lep fel
utanna szigoruan lazito nyujto pozok ban 10... 20 mp lazitas
oldalra hajlas fokozatosan kicsit melyebbre
enelkul nehany nap es izomlaz izuleti faradas lenne...
kellemetlen arra ebredni hogy a hatad huzodik... ekkor is nyujtas nehany napon at mig ujra hozza kezdesz
a fokozatosan emelt intenzitasu valodi zsir egeto ismetles szam es ritmushoz
guggolas tamasztek mellett... kezdes 5db majd 10 mig erzem hogy mar nehez es a legzesem is kicsit szaporabb...
itt azert vigyazok nehogy bedurranjak ha 30 felettit gyorsan csinalom...
neha fel labra is reszlegesen kiprobalom magam...
tudod ha fegyenc edzeshez eljutsz...
mindenhol tudsz kicsit edzeni megfelelo technikaval es sajat sullyal
huzodzkodas... na ez nehez kezdetkent resz sulyommal...
ez ugy nez ki hogy derek magassagu korlaton ugy logok hogy ferden fekszem a labaim lent a foldon kulon fele tavolsagban...
ha nem tudod elkepzelni jelezz vissza meg probalom illusztralni...a
lenyeg mindenbol keveset sokszor es amikor eszembe jut...
beallithatod mobilod naptarat is edzes 30 perc
ha van ra idod egy nap 2 orankent konnyu gyakorlatok tempos zenehez igazodva
neha megy 2 naponta van mikor csak 7en egyszer...
es ahogy elerek bizonyos eronletet tanulok masoktol
kimelo de hatekony modszereket
a sajat sulyunk es otthoni korulmenyek lassan kevesnek bizonyulnak...
es ha vegre elered hogy etkezesed is tudatosabb legyen dietazassal elerheto onmagad optimuma...
aztan egyre tobb termeszetes feherje bevitel... kenyer nelkul hus felek es zoldsegek
erdemes amig lehet kicsit tobbre torekedni...
szep amikor elerted hogy buszke lehetsz magadra...
es kor tarsaid is hozza fognak mert a jo pelda fertozo
amiota tornazgatok minden tavaszra es nyarra vissza tudom fejleszteni magam feszesre
es kozben vastagszik a karom kicsit minden izmom erosodik az inaim izomszalag stb edzodik
es tobb sportra is amator modon ra tudok hangolodni...
lasd napi seta tobb szaz meter majd km ek
aztan futas helyben es kint a levegon legzes szabalyzas mellett
na sorolhatnam meg...
ha tetszik probald ki es terjeszd el
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!